• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Najbolji Džekin meč u Ligi šampiona

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Selektor BiH Robert Prosinečki pohvalio odličnu igru Rome protiv Barselone i posebno istakao napadača “zmajeva” Edina Džeku.

“Svi smo iznenađeni prolaskom Rome, jer su odigrali možda i najbolju utakmicu kao ekipa”, prokementarisao je selektor BiH Robert Prosinečki, senzacionalni trijumf Rome nad Barselonom (3:0) i plasman Rimljana u polufinale Lige šampiona.

Posebno oduševljen bio je nastupom Edina Džeke, kapitena reprezentacije BiH, koji je u dvomeču sa Barselonom postigao dva gola za Romu, nad njim je napravljen jedanaesterac za 2:0 na ”Olimpiku”, te je u oba meča, posebno revanšu, bio nerješiva enigma za defanzivce ”katalonskog diva”.

”Edin je pokazao kvalitet i u Barseloni kada je dao gol, ali i Roma jer su i tada imali šanse i igrali. Edin je sinoć odigrao najbolju utakmicu ikada, od kako igra Ligu šampiona. Stvarno, pobijediti na onakav način i biti dominantan kao Džeko. Pike i Umtiti, ovi koji su ga čuvali, stvarno, nisu mu mogli ništa. Ali i Roma kao Roma odigrala je fenomenalnu utakmicu u visokom presingu, što niko nije mislio da će moći izdržati 90 minuta”, istakao je Prosinečki.

”Svima nama u reprezentaciji BiH je drago radi Rome, pogotovo što je Edin bio glavna figura, sve preokrenuo, dao gol, penal napravljen nad njim... To je veliki, veliki uspjeh Rome i možda najveće iznenađenje Lige šampiona”.

U večerašnjim revanš utakmicama četvrtfinala Lige šampiona, Real Madrid - Juventus (3:0, rezultat prvog susreta) i Bajern - Sevilja (2:1), smatra ”teško da može biti iznenađenja”.

Vjeruje i da Roma nije rekla posljednju riječ u ovosezonskom najjačem klupskom takmičenju u Evropi.

”A, kada ide euforija sve je moguće... Pokazala je Roma i sa Barselonom da je sve moguće. Uz Romu i Liverpul, Bajern i Real će gotovo je izvjesno u polufinale, jer teško da večeras može biti iznenađenja”, rekao je Prosinečki.

Na pitanje ko je prema njegovom mišljenju favorit za osvajanje Lige šampiona, odgovorio je:

”Real zna igrati jake utakmice u završnici. Dva puta zaredom su osvajači Lige šampiona. Oni su moji favoriti, ali vidjećemo sa kim će igrati Roma u polufinalu?! Do kraja takmičenja svakako sve je moguće”, zaključio je Prosinečki.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC