• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Banjaluka navija za Sarajevo!

"Vječiti derbi" Sarajeva i Željezničara u subotu pomno će da prate navijači Borca, koji se nadaju trijumfu "bordo" tima. Banjalučani gosti Veleža.

 PREMIJER BiH: Banjaluka navija za Sarajevo! Izvor: MONDO

Subotnje utakmice 28. kola Premijer lige BiH mogle bi da odluče novog šampiona.

Željo je gost na "Koševu", koje će biti prazno zbog kazne za nerede domaćih navijača na utakmici sa Širokim Brijegom, i ukoliko osvoji tri boda, a Borac izgubi u Mostaru, "plava lokomotiva" će praktično osvojiti titulu.

Međutim, igrač Borca Duško Sakan očekuje pobjedu nad Veležom, i nada se trijumfu "bordo" tima u dvoboju sa ekipom Amara Osima.

"Idemo u Mostar po tri boda, jer nas samo oni mogu zadržati u borbi za titulu. Nadam se da će Sarajevo pobijediti i zbog sebe i zbog nas. Njima je trijumf potreban da bi izborili izlazak na evropsku scenu, a smatram da su u ovom trenutku bolja i jača ekipa. Šteta za fudbal jer se igra pred praznim tribinima, ali ipak mislim da će to biti dobra utakmica", izjavio je Sakan za "Nezavisne novine".

Naravno, svi u Želji se nadaju praktično ovjeri titule kod vječitog rivala, pa tako i Sead Bučan, prvotimac lidera Premijer lige BiH.

"Možemo da riješimo sve dileme. Ukoliko ostvarimo povoljan rezultat na "Koševu", a Borac kiksne u Mostaru, titula je gotovo sigurno u našim rukama. Pobjedu želimo kako bi se revanširali Sarajevu za jesenji poraz na 'Grbavici'. Bili bi zadovoljni i remijem, ali s tri boda bi bili mnogo mirniji", rekao je Bučan.

Željezničar će nakon Sarajeva, u 29. kolu dočekati Laktaše, pa potom putuje u goste trebinjskom Leotaru.

"Siguran sam da u tim susretima možemo ostvariti maksimalan učinak od svih šest bodova. Tako će se pitanje prvaka praktično rješavati na 'Koševu'", istakao je Bučan, koji je u karijeri nosio dres Sarajeva, pa će derbi za njega imati poseban značaj.



"Žao mi je što će derbi biti odigran pred praznim tribinama. Šteta je kako zbog navijača, tako i zbog nas igrača, kojima će to izgledati kao trening utakmica".

O praznom "Koševu" slično mišljenje dijeli i napadač "bordo" tima Alen Škoro, ali je najavio da će njegov tim poremetiti planove komšija.

"Derbi bez navijača zvuči tužno, ali moramo se pomiriti s tim. Potrudićemo se da komšijama maksimalno zagorčamo život i poremetimo planove", rekao je Škoro.

Takođe će biti jako zanimljivo u borbi za opstanak u ligi, pošto se traži drugi putnik za niži rang uz već prežaljenu Modriču.

PAROVI 28. KOLA

Subota (17.30 h)

Čelik - Zvijezda
Sarajevo - Željezničar
Olimpik - Rudar
Travnik - Široki Brijeg
Leotar - Zrinjski
Velež - Borac
Modriča - Sloboda
Laktaši - Slavija

TABELA: Željezničar 56, Borac 53, Široki Brijeg 48, Sarajevo 45, Zrinjski 45, Rudar 37, Velež 37, Leotar 37, Zvijezda 36, Sloboda 36, Olimpik 35, Travnik 33, Slavija 32, Čelik 29, Laktaši 28, Modriča 24.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC