• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Inter siguran, Juventus na kolenima

Lider bez nekolicine prvotimaca sigurno protutnjao kroz Bergamo (0:2), dok je Juventus srušen u 89. minutu na gostovanju Palermu (3:2).

 SERIJA A: Inter siguran, Juventus na kolenima  Izvor: MONDO

Iako dosta oslabljen neigranjem nekolicine standardnih prvotimaca, Inter je zabeležio novu pobedu u Seriji A i zadržao je četiri boda prednosti nad Romom.

Na gostovanju u Bergamu, Inter je dobio 2:0, golovima Patrika Vijere u 21. minutu (gol glavom posle kornera osamnaestogodišnjeg Balotelija), i upravo Balotelija u 74. minutu na asistenciju Dejana Stankovića.

Posle vodećeg gola Intera, domaći fudbaleri su protestovali, reklamirajući faul Vijere u napadu, a televizijski snimak je pokazao da su bili u pravu.

Meč dana u Italiji svakako je bio poslednji duel 32. kola Serije A. U Palermu je gostovao Juventus, gubio sa 2:0 u prvom poluvremenu, izjednačio na 2:2 i na kraju "probušen" bombom Matije Kasana u 89. minutu za "ludilo" na Siciliji - 3:2!

Kakav je to gol bio! Odbrana Juventusa izbila je loptu iz šesnaesterca posle kornera, a sačekao ju je na 25 metara od gola levonogi fudbaler i opalio pravi projektil koji je završio pod prečkom, u mreži. Đanluiđi Bufon nije stigao ni da trepne.

Bio je to četvrti šut u okvir gola domaćih igrača i treći gol.

Ovaj poraz, dodatno će boleti Juventusove igrače, jer su pri rezultatu 2:2, u periodu od 80. do 86. minuta imali tri stopostotne prilike, koje nisu iskoristili Del Pjero, Trezege i Kamoranezi. Prvo je Del Pjero iz slobodnjaka pogodio stativu, a Trezege odbijenu loptu nije uspeo da zakuca u gol sa pet metara, već je pogodio golmana Fontanu.

Potom je opet Trezege neometan šutirao sa osam metara pored gola, a kasnije ni Kamoranezi nije uspeo da zatrese mrežu kada je iz neposredne blizine glavom poslao loptu iznad prečke.

Naravno, crno-beli su bili kažnjeni i to na spektakularan način!

Nije samo taj detalj bio po ukusu navijača u Italiji. Sva četiri gola bila su "minijature" dvojice vanserijskih napadača: Amaurija (11. i 45. minut), odnosno Del Pjera (52. i 71. minut). Prvi je sebi digao cenu bar za duplo, a drugi pokazao da će njegovo izostavljanje iz reprezentacije na leto biti ravno - skandalu!

Kao i za prvo mesto, gotovo identična borba se vodi i za četvrtu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a u ovoj trci Fiorentina je uspela da zadrži prednost od četiri boda u odnosu na petoplasirani Milan. Međutim, sada se tu umešala i Sampdorija.

Ekipa Fiorentine bila je bolja na svom terenu od Ređine koja se grčevito bori za opstanak i nakon 32. kola zauzima poslednju poziciju.

“Viola” je povela u 23. minutu kada je Pacini sa desetak metara glavom savladao golmana gostiju. Usledilo je nekoliko opasnih šansi za Ređinu, a gosti su najbliži bili kada je stativa spasila nemoćnog Freja. Utakmica je bila otvorena do poslednjih minuta susreta, a tačku na nova tri boda Fiorentine stavio je Adrijan Mutu u sudijskoj nadoknadi.

Sampdorija je pobedom nad Livornom pretekla Udineze koji je remizirao sa Sijenom u gostima i stigla do pozicije broj šest koja vodi u kup UEFA, ali kao i Milan na samo četiri boda od četvrtoplasirane Fiorentine.

Bodove spasa osvojila je Katanija koja je pod vođstvom Valtera Zenge ubedljivo savladala nimalo naivnu ekipu Napolija sa 3:0 i pobegla na tri boda od opasne zone, a zlata vrednu pobedu u borbi za opstanak osvojila je ekipa Empolija koja je na gostovanju bila bolja od Torina.

Rezultati 32. kola:

Atalanta – Inter 0:2
(Vijera 21, Baloteli 74)

Katanija – Napoli 3:0
(Kolući 4, Spinezi 16, Vargas 48)

Fiorentina – Ređina 2:0
(Pacini 23, Mutu 90)

Parma – Lacio 2:2
(Budan 17 - Pandev 35, Bjanki 38, Paci 43)

Sampdorija – Livorno 2:0
(Mađo 67, Bonacoli 85)

Sijena – Udineze 1:1
(Karja 69 - Floro Flores 77)

Torino – Empoli 0:1
(Vanuki 88)

Palermo – Juventus 3:2
(Amauri 11, 45, Kasani 89 - Del Pjero 52, 71)

Subota:

Roma - Đenova 3:2
(Tadei 13, Vučinić 17, De Rosi 80 - Rosi 59, Leon 60)

Milan - Kaljari 3:1
(Kaka 8, Inzagi 31, 69 - Konti 49)

TABELA: Inter 72, Roma 68, Juventus 58, Fiorentina 56, Milan 52, Samdorija 52, Udineze 51, Đenova 42, Atalanta 41, Napoli 40, Palermo 39, Lacio 39, Sijena 37, Torino 34, Katanija 32, Parma 30, Kaljari 29, Livorno 29, Empoli 29, Ređina 27 bodova.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC