• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atletiko - Almerija 6:3, remi Barselone!

Rekordnih devet golova na "Kalderonu", novi porazi Valensije i Saragose, koja se sada nalazi u zoni ispadanja iz Primere. Viljareal zaustavljen.

 Atletiko - Almerija 6:3, remi Barselone!  Izvor: MONDO

Oboren je rekord po broju postignutih golova ove sezone u Primeri. Almerija je sa devetoricom odolevala do pred kraj prvog poluvremena (3:3), ali je Atletiko Madrid u nastavku uspeo da slomi rivala - 6:3 (4:3).

Atletiko je na prepunom "Visente Kalderonu" poveo sa 2:0 već u 5. minutu. Golmana gostiju načeo je Antonio Lopez u drugom, a tri minuta kasnije sudija je dosudio penal za domaćina i isključio Lupida.

Sa bele tačke siguran je bio Dijego Forlan i činilo se da Almeriji sledi prava katastrofa. Ali, do 17. minuta bilo je 2:2! Smanjio je Melo (10), a izjednačio bombom sa 30 metara Ortiz.

Pre drugog isključenja na meču, Huanita u 40. minutu, obe ekipe postigle su još po gol. Na 3:2 povećao je Simao Sabrosa u 33. minutu, a novo poravnanje doneo je Negredo tri minuta kasnije.

Sa desetoricom je mogla, ali sa devetoricom ne. Almerija je po isključenju Huanita ubrzo primila i četvrti gol. U nadoknadi prvog poluvremena strelac je opet bio Simao za "sedam plus" još u prvih 45 minuta.

Nastavak je doneo još dva gola. Oba je postigao Kun Aguero (53, 69).

"La Romareda" je ostala sleđena onime što je videla. Posle poraza od Betisa na svom terenu (0:3), Saragosa se našla u poziciji koja vodi u Drugu ligu, a nadali su se borbi za Ligu šampiona pre početka sezone...

O Ligi šampiona može da mašta samo i Valensija, koja je ponovo izgubila. Ovog puta u Siudad Mursiji (0:1). Pitanje je dokle će Ronald Kuman ostati na mestu trenera Valensije. Čini se da je problem samo visina novčane nadoknade koju bi mu trebalo isplatiti u slučaju otkaza.

Derbi dana odigran je na "Pichuanu" gde su se sreli posrnula Sevilja i zahuktali Viljareal. Ovi epiteti biće zamenjeni uoči sledećeg kola, jer je domaćin sigurnom igrom uspeo da zaustavi "žutu podmornicu" posle osam mečeva bez poraza, odnosno četiri uzastopne pobede - 2:0.

Rivala je načeo Luis Fabijano u 19. minutu, posle munjevitog kontranapada, a "tačku na i" stavio je Frederik Kanute sa bele tačke u 87. minutu. Sve to mnogo je iznerviralo Kapdevilu, tako da je vezista gostiju morao u svlačionicu koji minut pre ostalih.

Posle ove pobede, Sevilja je oživela nade da bi mogla da se domogne Lige šampiona sledeće sezone, ali će im za to biti potrebno još mnogo bodova i još mnogo kikseva "ludog" Atletiko Madrida. Sa druge strane, Viljareal nije iskoristio novi kiks Real Madrida (1:1 sa Majorkom u subotu uveče), a mogao je da "nadrlja" još više, da je Barselona uspešno obavila posao kod kuće protiv Hetafea.

A, nije.

Na "Kamp Nou" dogodilo se novo neprijatno iznenađenje - 0:0. Moćan tim Barse nije uspeo da pogodi mrežu u duelu sa četom Mihaela Laudrupa, tako da remi Reala nije kažnjen, a nije naročito ni poraz Viljareala.

Deportivo se sa tri boda osvojena u Santanderu sklonila od zone koja vodi u Sekundu, dok se Atletik Bilbao novim trijumfom (1:0 protiv Espanjola) iz borbe za opstanak jesenas preorjentisao na borbu za izlazak u Evropu.

REZULTATI 31. KOLA PRIMERE:

U nedelju:

Mursija - Valensija 1:0
/Alonso 35/

Rasing - Deportivo 1:3
/Lopez 36 - Sisko 2, 42, Koloćini 24/

Atletik Bilbao - Espanjol 1:0
/Garmendia 14/

Saragosa - Betis 0:3
/Gonzales 9, 16, Pavone 63/

Levante - Valjadolid 0:3
/Ljorente 24, Viktor 59, Fernandez 88/

Atletiko Madrid - Almerija 6:3
/Lopez 2, Forlan 5 penal, Simao 33, 45, Aguero 54, 71 - Melo 11, Ortiz 18, Negredo 37/

Sevilja - Viljareal 2:0
/Fabijano 19, Kanute 87 penal/

Barselona - Hetafe 0:0

U subotu:

Osasuna - Rekreativo 0:1
/Sinama Pongole 36/

Majorka - Real Madrid 1:1
/Valero 72 - Snajder 43/

TABELA: Real Madrid 66, Viljareal 59, Barselona 59, Atletiko Madrid 53, Rasing 50, Espanjol 45, Sevilja 46, Atletik Bilbao 43, Almerija 42, Betis 41, Majorka 41, Deportivo 40, Hetafe 40, Valensija 39, Valjadolid 38, Osasuna 37, Rekreativo 36, Saragosa 33, Mursija 29, Levante 19.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC