• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FA KUP: Ludnica na "Vembliju", Čelsiju kruna

Čelsi golom Drogbe pobijedio Portsmut u finalu FA kupa sa 1:0 i okitio se prvom "duplom krunom" u istoriji kluba.

 FA KUP: Ludnica na "Vembliju", Čelsiju kruna Izvor: MONDO

Prva "dupla kruna" stiže na "Samford Bridž".

Nedelju dana poslije ovjere četvrte titule, Čelsi je na "Vembliju" u spektakularnom finalu, pobjedom protiv Portsmuta rezultatom 1:0 (0:0), upisao šesti FA kup u istoriji kluba, četvrti u posljednjih deset godina.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU!

Poslije samo godinu dana u klubu, Italijan Karlo Anćeloti postao je prvi trener koji je u 105 godina dugoj istoriji "plavaca" uspio da u jednoj sezoni osvoji i prvenstvo i kup.

"Pompeji" nisu uspjeli da osvajanjem trećeg trofeja u petom FA kup finalu, spasu sezonu u kojoj su ispali iz Premijer lige.

Najviše titula i dalje ima Mančester junajted - 11.

Uzbudljiv meč sa puno prilika odlučio je Didije Drogba prelijepim golom u 59. minutu.

Branislav Ivanović igrao je cijelu utakmicu, dok je Nemanja Matić duel posmatrao sa klupe za rezervne igrače.

Poslije prvog poluvremena nije bilo golova, a prosto je nevjerovatno da su mreže mirovale.

Opasniji je bio Čelsi, ali i Portsmut je imao svoje prilike.

Lampard je 14. minutu pogodio stativu, ali će, prvo poluvrijeme FA kupa ostati upamćeno po nevjerovatnom promašaju Salomona Kalua.

Ešli Kol je sjajno probio po lijevoj strani, došao do gol-aut linije, odigrao povratnu na ivicu peterca gdje je potpuno sam bio Kalu, ali je reprezentativac Obale Slonovače pogodio samo prečku iako je imao prazan gol, jer je Dejvid Džejms ostao na prvoj stativi.

Didije Drogba je snažno šutirao iz "slobodnjaka", ali je upisao samo novu prečku. Sjajni Džejms uspio je da skrene loptu, a ona se od okvira gola odbila na gol liniju. Ostalo je 0:0.

Nešto kasnije i Džon Teri je uspio da ovjeri prečku Portsmutovog gola, a Drogba još jednu stativu.

Okvir gola u prvom dijelu bio je saveznik Portsmuta čak PET puta.



Mihael Balak dobio jak udraca od Boatenga u 36. minutu u zglob desne noge. Nijemac je pokušao da nastavi utakicu, ali nije dugo izdržao, pa je umjesto njega u finišu prvog dijela ušao Žulijano Beleti.

Upravo je Brazilac mogao da bude tragičar, ali ga je spasio Peter Čeh. Aruna Dindane je u 55. minutu pobjegao po desnoj strani, a Beletiju ništa nije preostalo nego da obori protivničkog igrača u šesnaestercu. Penal!

Boateng je namjestio loptu, šutirao po sredini gola, ali je Čeh, koji se bacio u desnu stranu nogama uspio da spriječi vođstvo posljednjeplasiranog tima nedavno završene Premijer lige.

Kazna je uslijedila brzo...

Drogba je izveo novi slobodan udarac... Gađao je napadač Čelsija golmanov donji lijevi ugao, Džejms se ispružio, lopta je ponovo udarila u stativu, ali se za promjenu odbila u mrežu - 1:0!

Bio je to Drogbin 12. gol na isto toliko uzastopnih utakmica, šesti na novom "Vembliju".

Bilo je još prilika i na jednoj i na drugoj strani, ali se rezultat nije mijenjao. Najbolju je propustio Frenk Lampard, koji baš kao i Boateng nije iskoristio penal. Šutirao je pored gola u 87. minutu.

Čelsi je kao pobjednik takmičenja osvojio 1.800.000 funti, dok će katastrofalnu finansijsku situaciju Portsmutu za nijansu popraviti 900.000 funti, koliko dobija poraženi u finalu.

Stadion: Vembli. Gledalaca: 80.000

ČELSI: Čeh - Ivanović, E. Kol, Teri, Aleks - Lampard, Balak (od 45. Beleti), Maluda - Kalu (od 71. DŽ. Kol), Drogba, Anelka (od 90. Staridž). Trener: Karlo Anćeloti.

PORTSMUT: Džejms - Roča, Finan, Mokoena, O'Hara - Malins (od 81. Belhađ), Diop (od 81. Kanu), Braun, Boateng (od 73. Utaka) - Pikijone, Dindane. Trener: Avram Grant

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC