• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Željo hladi šampanjac!

Željezničar, nakon remija u "vječitom derbiju" sa Sarajevom (0:0) i poraza Borca u Mostaru (2:0) može da počne sa proslavom šampionske titule!

 PREMIJER BiH: Željo hladi šampanjac! Izvor: MONDO

Sarajevska "plava lokomotiva" poslije 28. kola Premijer lige BiH ima četiri boda prednosti nad Banjalučanima i samo čudo može da spriječi tim Amara Osima da u posljednja dva kola prokocka trofej u prvenstvu.

Po 95. put u istoriji sarajevski rivali su ukrstili koplja, ali po prvi put u 28. kolu bez prisustva publike zbog kazne izazvane neredima navijača.

"Bordo" tim i "plava lokomotiva" imaju statistički gledano identičan omjer u dosadašnjih 95 mečeva - po 29 pobjeda, dok je 37 utakmica, uključujući i ovu subotnju, završeno remijem.

Tim Mirze Varešanovića bio je za nijansu bolji rival a najbolje šanse propustili su Alen Avdić u 11. i Ajdin Maksumić u 57. minutu, kada su za njihovi udarci fijuknuli pored stative gola Želje.

Gosti sa "Grbavice" su se uglavnom branili, bez pretjeranog rizika u igri, što ne čudi obzirom na važnost utakmice.

SARAJEVO: Alaim - Rizvanović, Belošević, Torlak, Dudo, - Maksumić, K. Handžić, Čomor, Muminović - Avdić, Škoro. Trener: Mirza Varešanović.

ŽELJEZNIČAR: Šehić - Radovanović, Bogičević, Bajić, Mešić - Ćulum, Svraka, M. Bešlija, Bekrić - Bučan, Popović. Trener: Amar Osim.



Borac je na noge Veležu stigao sa imperativom pobjede i od prvog minuta je krenuo agresivno prema golu mostarskog tima.

Banjalučani su napadali u "Vrapčićima" na potopljenom terenu, ali su domaći postizali pogotke!


Prvi u 16. minutu poslije nespretne reakcije odbrane, kada je za "rođene" pogodio Mirnes Salihović, da bi u nastavku snove navijača Borca o šampionskoj tituli raspršio Adin Džafić u 52. minutu.

Imali su i Banjalučani nekoliko dobrih šansi, a najbolju je propustio Miroslav Stevanović u finišu prvog dijela, ali je njegov šut ukrotio golman Emir Hadžiđulbić.

Ekipi Zorana Džimija Marića sada preostaje borba za trofej u Kupu BiH u srijedu na "Grbavici", iako je Željo u povoljnijem položaju obzirom da je u prvom susretu finala u Banjaluci odigrao neriješeno 1:1.

VELEŽ: Hadžiđulbić, Kazazić, Salihović, Kadić, Asim Škaljić, Demić (od 68. minuta Kodro), Majkić, Arnel Škaljić (od 88. Aličić), Džafić, Osmanagić, Ćemalović (od 73. Jazvin). Trener: Veselin Đurasović.

BORAC: Sušac, Stupac, Žarić, Damjanović, Trivunović, Sakan (od 88. Bojić), Stančeski (od 86. Petrović), Jandrić, Stevanović, Kajkut, Vukelja. Trener: Zoran Marić.

MODRIČA ISPALA, DRUGI PUTNIK SE TRAŽI

Modriča je definitivno ispala iz lige poslije debakla od Slobode (4:0) na stadionu "Milan Jelić", ali su Laktaši ostali u igri za opstankom visokom pobjedom nad Slavijom (4:1), direktnim rivalom u trci.

Čelik je takođe osvojio bodove i to na impresivan način protiv Zvijezde (4:2), dok je Travnik na svojoj "Piroti" upisao poraz od Širokog Brijega (2:1), koji će ga na kraju možda koštati premijerligaškog statusa.



REZULTATI 28. KOLA


Čelik - Zvijezda 4:2 (2:1)
/Purić 4, 15, 55, Dilaver 58 - Delić 31, Đorić 70/

Sarajevo - Željezničar 0:0

Olimpik - Rudar 3:1 (1:0)
/Alimanović 11, 56, Purić 88 - Džafić 74/

Travnik - Široki Brijeg 1:2 (0:1)
/Dudić 50 pen - Ivanović 21, 65/

Leotar - Zrinjski 2:3 (1:2)
/Ristić 28, Magazin 73 - Žižović 20, Stojanović 40, Žuržinov 80/

Velež - Borac 2:0 (1:0)
/Salihović 16, Džafić 51/

Modriča - Sloboda 0:4 (0:2)
/Smajlović 24, 44, Okanović 61/

Laktaši - Slavija 4:1 (1:0)
/Mikić 42, Memišević 56, Popović 65, Grujić 76 - Pušara 63/

TABELA: Željezničar 57, Borac 53, Široki Brijeg 51, Zrinjski 48, Sarajevo 46, Velež 40, Sloboda 39, Olimpik 38, Rudar 37, Leotar 37, Zvijezda 36, Čelik 33, Travnik 33, Slavija 32, Laktaši 31, Modriča 24.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC