• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pobedila SVE - i postala ŠAMPION!

Autor mondo.rs

Šampionska trka u Srbiji je gotova - Crvena zvezda je na tri kola do kraja šampionata obezbedila 28. titulu prvaka države!

 Zvezda pobedila SVE - i postala ŠAMPION! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je šampion Srbije za sezonu 2017/18!

Fudbaleri Vladana Milojevića ostvarili su pobedu u Kruševcu protiv jedinog tima koji ih je pobedio ove sezone, pa su na tri kola do kraja šampionata i matematički obezbedili titulu prvaka države pošto imaju 12 bodova više od prvog pratioca Partizana.

Bila je to čak 30. pobeda Zvezde u 35 utakmica, a meč je rešen u poslednjih deset minuta - pogocima Nenada Krstičića u 79. i Aleksandra Pešića u 90. minutu iz penala.

Usledilo je veliko slavlje na stadionu "pod Bagdalom" u Kruševcu, a 28. titula u istoriji će zvanično biti uručena igračima Zvezde u poslednjem kolu protiv Voždovca koje je zakazano za 19. maj na stadionu "Rajko Mitić".

Napredak - Crvena zvezda 0:2 (0:0)

Napredak je do ovog kola bio jedini tim u domaćem šampionatu koji je imao pozitivan učinak sa crveno-belima (pobedu i remi), još samo su Bačka i Partizan (dva puta) uspeli da remiziraju protiv Zvezde, ali su se Krstičić i Pešić potrudili da nema neporaženih.

Tako se nije činilo da će biti posle vrlo lošeg prvog poluvremena u kom gotovo da nije bilo šansi, da bi se igrači dva tima "probudili" tek posle sat vremena fudbala.

Ben je zapretio posle kornera, lopta je otišla pored gola Petrovića, dok se golman Napretka namučio i u 63. minutu kada su redom pritiskali Stojković, Donald i Pešić, da bi on nakon velike gužve na kraju uhvatio loptu.

Usledile su šanse za Pešića i na drugoj strani za Vukanovića, iz okreta posle greške Le Taleka, da bi Zvezda povela u 79. preko Krstičića.

Ben je gurnuo loptu u prostor za Gobeljića, koji je prinudno igrao na mestu levog beka, a nekadašnji igrač Napretka je odlično vratio povratnu za Krstičića koji je odlično reagovao iz drugog plana i doneo veliku radost gostujućim navijačima.

Razigrala se tada Zvezda, imala šanse preko Bena koji za prvi kontakt sa igračima Napretka nije dobio penal, ali je dobio za drugi u 90. minutu, mada je do kraja ostalo nejasno da li je arbitar Đorđić pokazao na "kreč" posle njegovog pada ili Slavoljuba Srnića koji je bio u prodoru pre nego što je prosledio loptu za napadača sa Komorskih Ostrva.

Aleksandar Pešić je preuzeo odgovornost, postigao svoj 25. gol u sezoni, a potom morao da napusti teren zbog povrede glave. Nije to bila jedina povreda na meču pošto su ranije morali da izađu i Branko Jovičić (rame) i Ndiaje (glava).

Zvezdi do kraja sezone predstoje mečevi protiv Spartaka kod kuće (bez publike), gostovanje Vojvodini u Novom Sadu, pa slavlje na "Mitiću" protiv Voždovca, dok je Napredak gotovo ostao bez šansi da se domogne Evrope.

NAPREDAK: Petrović - Boranijašević, Veškovac, Ostojić, Kostić - Zec, Šljivić, Sekidika (od 67. Eskić), Vukanović - Vulić i Ndiaje (od 77. Milisavljević).

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Babić, Le Talek, Gobeljić - Jovičić (od 46. Donald), Krstičić, Adžić (od 82. Srnić), Ilić (od 61. Radonjić), Ben - Pešić.

Napredak - Zvezda
Izvor: YouTube/BalkanHighlights


N A J A V A

Fudbaleri Crvene zvezda danas mogu da osvoje šampionsku titulu!

U slučaju trijumfa protiv Napretka, jedinog tima kog Zvezda nije pobedila u prvenstvenim mečevima ove sezone, fudbaleri Vladana Milojevića bi i matematički obezbedili 28. titulu prvaka bez obzira na ishod meča Vojvodine i Partizana u Novom Sadu.

Ipak, pehar za prvaka države Zvezdi, u slučaju pobede, neće biti uručen u Kruševcu, nego će se to desiti u poslednjem kolu protiv Voždovca na "Marakani".

Vladan Milojević na jedino gostovanje na kom je Zvezda poražena ove sezone u Superligi nije mogao da povede Milana Rodića, zbog isključenja u prethodnom meču protiv Čukaričkog, odnosno Nenada Milijaša koji ima "parne kartone".

Ipak, šansu umesto Rodića nije dobio Hajdin, nego će na toj poziciji igrati Gobeljić, dok je od starta ponovo u sastavu i Luka Ilić.

Meč je sudio Miloš Đorđić.

IZ MINUTA U MINUT:

90+5' - KRAJ! ZVEZDA JE ŠAMPION SRBIJE!

90+3' - Vukanović preti, pravo u Borjana!

90' - GOL! PEŠIĆ! 25. GOL U SEZONI! 2:0!

Penal za Crvenu zvezdu posle pada Srnića i Bena, nejasno je zbog kog kontakta je sudija Đorđić dosudio penal, a odgovornost preuzima Pešić koji lako pogađa. To je njegov 25. gol ove sezone, ali ne oseća se dobro napadač Zvezde čija je glava u zavojima...

Pešić ne može da nastavi meč, ostaće Zvezda sa deset igrača do kraja meča, još pet minuta nadoknade.

Pešič
Izvor: YouTube


87' -
Sada i Pešić na travi posle "lakta" Veškovca koji zbog toga dobija žuti karton.

84' - Ben na Ostojića, pao je tu fudbaler sa Komorskih ostrva, nema penala - sporna situacija!

79' - GOL! NENAD KRSTIČIĆ! ZVEZDA VODI! 1:0!

Crvena zvezda konačno dolazi do gola... Bio je to dobar napad, Benova lopta u prostor za Gobeljića, a iako ne igra na svojoj prirodnoj poziciji, nekadašnji igrač Napretka šalje savršenu loptu za Krstičića koji dolazi iz drugog plana i šalje je u mrežu.

Skinuo je odmah dres, krenuo ka publici iza gola, zbog čega je dobio žuti karton.

Ubrzo je požuteo i Aleksandar Pešić...

Krstičić
Izvor: YouTube/BalkanHighlights


75' - Žestok sudar Ndiajea i Babića u skoku, morale su lekarske ekipe na teren, a Senegalac je prošao mnogo gore u ovom duelu, uz pomoć doktora je izašao iz igre. Babić je dobio žuti karton, a Ndiajea menja Milisavljević.

72' - Vukanović!

Najzrelija šansa na meču, ubedljivo! Bio je to centaršut Boranijaševića sa desne strane, loše je pročitao let lopte Le Talek, pa je Vukanović šutirao iz okreta i namučio Borjana koji potom besni na svoje saigrače koji su se opustili.

67' - Pešić!

Dobra kontra Zvezda, Radonjić upošljava Pešića levo iskosa, ali je bio sebičan. Odlučio je da šutira, i pogodio je spoljni deo mreže, dok je loptu na petercu čekao Ben. Eskić menja Sekidiku, dok Boranijašević dobija žuti karton.

65' - Krstičić!

Sad vezista dolazi iz drugog plana na centaršut Stojkovića, preko gola!

63' - Veliki pritisak Zvezde!

Naređale su se šanse za crveno-bele posle kornera Adžića, pokušavali su Stojković i Donald, dugo je trajao pritisak, ali je na kraju Nikola Petrović posle nekoliko odbrana sigurno uhvatio loptu i okončao odličnu "sekvencu" Zvezde.

Korner šansa
Izvor: YouTube/BalkanHighlights


60' -
Veškovac iznenada dobija šansu na pet metara, promašili su loptu igrači Zvezde, ali iskusni štoper ne uspeva da zahvati loptu bolje. U nastavku loše zahvata loptu i Pešić... Luka Ilić izlazi iz igre, a menja ga Nemanja Radonjić.

55' -
Penal traže domaći posle kontakta Vukanovića i Stojkovića, ali čini se da je kapiten Zvezde prvo zakačio loptu, pa fudbalera iz Čelareva. Nekontrolisan šut Boranijaševića posle kornera sa leve strane...

53' - Ben!

Najbolja šansa na meču. Skraćeni korner za Adžića sa leve strane, Ben je uspeo da i pored teškog položaja tela uputi udarac, okrznuo je loptu, ali ona odlazi dva-tri metra pored gola Nikole Petrovića.

46' -
Branku Jovičiću se u finišu prvog poluvremena ukazivala pomoć zbog povrede ramena, TV Arena Sport javlja i da je napustio stadion kako bi obavio pregled, a u nastavku meča će umesto njega igrati Mičel Donald. Meč nije ni nastavljen, a prekid zbog baklji sa južne tribine...

45+2' -
Kraj izuzetno slabog prvog poluvremena u kom gotovo da nismo videli šansu.

43' -
Dugo traju napadi Zvezde, a jedan od boljih bio je preko desne strane i centaršuta Stojkovića. Gađao je na drugoj stativi Gobeljića, ovaj je vratio loptu za Pešića, pao je najbolji strelac Zvezde pored Ostojića, ali je sudija odmahnuo da se igra nastavi.

38' -
Ponovo je Napredak prošao po toj desnoj strani, preko Ndiajea i Boranijaševića, ali nakon pokušaja desnog beka - iz ofsajda se aktivirao Senegalac.Prva greška Le Taleka, iščkačkao mu je loptu Zec, brzo ga je faulirao Francuz, da bi potom iz slobodnog udarca Vukanović slabo pokušao...

29' -
Borjan izlazi i čisti ispred Vukanovića, pa lep prodor Krstičića… Bez pravih šansi.

25' -
Pauza za osveženje... Toplo je u Kruševcu.

19' - Borjan!

Ekspresna kontra Napretka, centaršut Sekidike sa desne strane, Vukanović je spustio na pet metara za Đura Zeca, Borjan je odlično odbranio, ali je bio ofsajd. Usporeni snimak je pokazao opravdano dosuđen.

18' - Adžić!

Centrirao je iz levog kornera Luka Adžić i vetar je promenio pravac, prevario Nikolu Petrovića koji je morao da se kreće "unazad", ali izbacuje loptu iz igre.

13' -
Vulić prvi testira Borjana sa oko 18 metara, ali slab je to udarac bio posle lepog prodora Sekidike. Malo smo za sada videli... Ilić je potom probao iz drugog plana nakon lopte Gobeljića, ali to je bio baš loš udarac.

Izvor: MONDO


10' -
Dva puta je Petrović morao da hvata loptu u prvom minutu, ali od tada Napredak drži loptu u svom posedu i za sada ne dozvoljava Zvezdi da uspostavi kontrolu.

4' -
Babiću je ukazana pomoć zbog udarca u leđa, dok je Borjan promenio rukavice.

1' -
Meč je počeo.

- Igrači polako izlaze na teren...

- Ovako je trenutno u Kruševcu...

Izvor: MONDO


- Aleksandar Pešić bi danas mogao da postane fudbaler sa najviše golova u jednoj sezoni domaćeg šampionata od kada je Srbija samostalna država. Dosadašnji rekorderi su Uroš Đurđević i Leonardo sa 24 pogotka, koliko sada ima i popularni "Šiljo".

- Pročitajte šta je u najavi meča kazao Vladan Milojević. OVDE!

- Ako posmatramo rezultate prethodna 22 međusobna susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2000-2018) Crvena zvezda je bila mnogo uspešnija sa 14 pobeda, uz 6 remija i samo 2 poraza. Oba dosadašnja trijumfa ekipa Napretka je ostvarila na svom stadionu.

- Direktan prenos na TV Arena Sport 1!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC