• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Napredak ispao, Zvezda se iskupila

Vojvodina sa 7:0 ispratila Napredak u niži rang, gdje ide i Mladi Radnik. Opstali Čukarički i BSK. Zvezdin "minimalac" u Subotici.

 JSL: Napredak ispao, Zvezda se iskupila Izvor: MONDO

Četiri ekipe ušle su u mečeve posljednjeg kola Jelen Superlige Srbije sa željom da izbjegnu pretposljednje mjesto i ispadanje u niži rang takmičenja.

Već na poluvremenu je bilo jasno da će "deblji kraj" izvući ekipa koja je i inače imala najslabije šanse da izbjegne eliminaciju.

Napredak je morao u goste Vojvodini, koja nije sebi smjela da dozvoli novu blamažu, a uz to se znalo da će Kruševljani biti u podređenom položaju u skoro svim eventualnim "krugovima".

Vojvodina je pitanje pobjednika riješila već u 28. minutu, kada je Dragan Mrđa sa "bijele tačke" povisio na 2:0, a Danijel Gašić dobio crveni karton. Do kraja se samo postavljalo pitanje broja lopti u mreži Danila Pustinjakovića.

Bilo ih je sedam, uz promašen penal Milana Tadića, a Mrđa je sa četiri pogotka - ukupno 22 u prvenstvu - potvrdio kandidaturu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Napredak je mogao da opstane u eliti uz pomoć Javora, međutim, Ivanjičani nisu mogli bolje od 1:1 na gostovanju u Kuli. Da su Hajduk i Napredak završili takmičenje sa istim brojem bodova, ispali bi Kuljani zbog lošijeg učinka u međusobnim susretima...

Hajduk je poveo golom Đorđa Mrđanina u 41. minutu, a izjednačio je Nenad Panić, pa su domaći morali da drhte u posljednjih četvrt sata utakmice.

Zanimljivo je da su navijači na stadionu u Kuli skandirali Vojvodini i njenom predsjedniku Ratku Butoroviću, čim su saznali da je Napredak u Novom Sadu ostao bez šansi da uradi nešto konkretnije!



Preostale dvije ugrožene ekipe nisu ništa prepustile slučaju i opstanak u Superligi obezbijedile su minimalnim pobjedama.

BSK je savladao OFK Beograd, kao nominalni domaćin na Karaburmi, a Čukarički na Banovom brdu ekipu Borca.

Gol za Borčance postigao je Vladimir Krstić u šestom minutu, a zatim su i jedni i drugi ostali sa po desetoricom igrača: "pocrvenio" je Brazilac Karvaljo kod "romantičara", pa u drugom poluvremenu kapiten BSK-a Aleksandar Đukić.

BSK je kao debitant u Superligi ostvario dvije pobede nad OFK Beogradom, koji mu je ustupio svoj stadion za odigravanje domaćih utakmica!

Čukarički je ubjedljivo nadigrao Čačane, ali je njegovu mrežu pogodio samo jednom. Učinio je to u 37. minutu (glavom) nekadašnji član Zete i Crvene zvezde Nikola Trajković.

Crno-bijeli sa Brda zaslužuju sve komplimente zbog načina na koji su opstali u Superligi.

Podsjetimo, Čukarički je na polovini sezone bio ubjedljivo posljednji, sa samo osam osvojenih bodova - sedam manje od Metalca i Rada koji su zauzimali sljedeće dvije pozicije.

Međutim, "brđani" su se izdigli iz rezultatske i finansijske krize. U proljećnoj polusezoni zabilježili su sedam pobjeda na 15 mečeva, a osvajanjem 24 boda nadmašili, recimo, Vojvodinu (21), koja po mnogima ima najkvalitetniji igrački kadar u Srbiji!



Crvena zvezda je pobjedom nad Spartakom u Subotici - 1:0 - stavila pozitivnu tačku na burnu sezonu.

Gol za tri boda postigao je Dejan Lekić, preciznim udarcem sa 16 metara, u devetom minutu.

Tome je kumovao golman "golubova" Milan Jovanić, koji je slabo ispucao loptu iz peterca, a onda lošim postavljanjem omogućio reprezentativcu Srbije da se upiše u strijelce 12. put u ovom prvenstvu.

Na kišom natopljenom terenu, Spartak je poslije toga imao nešto više od igre, a najbolju priliku za izjednačenje propustio je u 34. minutu. Tada je sa desne strane centrirao Marko Adamović, lopta je zakačila nogu Nikole Ignjatijevića i završila na prečki crveno-bijelih...

Lekiću se u 57. minutu ukazala još jedna iznenadna prilika, ali on tom prilikom nije bio priseban kao na početku utakmice. U čistoj poziciji, prebacio je i istrčalog Jovanića i prečku...

Savio je mogao da povisi na 2:0 u 69. minutu, kada je iskosa sa pet metara šutirao previsoko, dok je kod "golubova" Vojo Ubiparip uputio neprecizan udarac glavom u 83. minutu.

Trener Zvezde Ratko Dostanić morao je da na teren pošalje oslabljenu ekipu, pošto se od ranije povrijeđenim Lazetiću i Đorđeviću pridružio Pavle Ninkov.

Ispit su položile i Delije, koje su u velikom broju došle na posljednje gostovanje i bodrile ekipu kao da prethodno nije doživjela poraze u "vječitom derbiju" u Humskoj 1 i od BSK-a na Marakani.

Rad je na Banjici deklasirao Metalac (3:0), a Jagodina "ovjerila" šesto mjesto pobijedivši Smederevo - 2:0. Smederevci su tako ostali bez pogotka na devet od deset posljednjih utakmica!

REZULTATI 30. KOLA:

Vojvodina - Napredak 7:0 (3:0)
/Mrđa 17, 28p, 47, 86, Katai 32, 65, Mudrinski 77/

BSK - OFK Beograd 1:0 (1:0)
/Krstić 6/

Hajduk - Javor 1:1 (1:0)
/Mrđanin 41 - Panić 77/

Čukarički - Borac 1:0 (1:0)
/Trajković 37/

Spartak - Crvena zvezda 0:1 (0:1)
/Lekić 9/

Rad - Metalac 3:0 (1:0)
/Dimitrijević 45, Kaluđerović 48, Pajović 67/

Jagodina - Smederevo 2:0 (0:0)
/Simčević 62, Đilas 75/

Partizan - Mladi radnik 6:0 (3:0)
/Dijara 19, 30, 83, Ilić 27, Davidov 77, Lomić 87/

TABELA: Partizan 78, Crvena zvezda 71, OFK Beograd 50, Spartak 49, Vojvodina 45, Jagodina 43, Javor 38, Rad 37, Metalac 35, Borac 34, Smederevo 34, BSK 33, Čukarički 32, Hajduk 30, Napredak 29, Mladi radnik 25 bodova.

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC