• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamić prodao Dinamo, Kinezi ga ostavljaju u klubu?

Autor mondo.rs

Ovu senzacionalnu vijest objavljenu u pojedinim hrvatskim medijima ne prate i izjave zvaničnika, koje upućuju da se radi o saradnji zasnovanoj na razmjeni iskustava, metoda treninga i informacija.

 Mamić prodao Dinamo Kinezima Izvor: MN PRESS

"NK Dinamo Zagreb biće uskoro prodan Kinezima, koji će uložiti milione evra u "modre" i pristati da zadrže "alfu i omegu" kluba, Zdravka Mamića, na jednoj od rukovodećih funkcija".

Ovu senzacionalnu - i sasvim izvjesno netačnu - vijest objavili su danas pojedini mediji u Hrvatskoj, tvrdeći da se na nedavno održanom sastanku u Čengduu izvršni direktor kluba Tomislav Svetina dogovorio načelno oko najvažnijih detalja buduće strateške saradnje.

Ipak, u ovom trenutku čini se da je to samo slobodna procjena urednika nekoliko tabloida iz komšiluka, s obzirom na to da se prodaja i ulaganje miliona evra u "Maksimir" i sam klub ne pominje u izjavama koje su stigle iz Kine sa potpisivanja ugovora.

Da od tog posla "nema ništa" svjedoče i konstrukcije pojedinih sportskih novinara iz Zagreba, koji su u međuvremenu prihvatili da se saradnja odnosi na neke druge - navijačima svakako manje interesantne stvari. A, to je razmjena znanja, koje treneri mlađih kategorija "modrih" svakako imaju.

"Nažalost, iako je riječ o fabrici koja se bavi i gradnjom velikih projekata, pa smo se ponadali da će možda nešto biti i od obnove ili novog stadiona, takva se akcija ne spominje. A i teško bi mogla kad je Grad Zagreb vlasnik maksimirskog rugla. A nismo primijetili da je gradonačelnik Bandić ili neko iz gradskih struktura bio na putu u Kini s plavima", navodi "Večernji" u svom izvještaju.

Potpisivanju predugovora prisustvovalo je još nekoliko funkcionera najtrofejnijeg hrvatskog kluba, ali ne i krivično gonjeni Zdravko Mamić. Kompanija "Chengdu Sports Industry" trebalo bi da sprovede u djelo dogovor o tijesnoj fudbalskoj saradnji između dve zemlje koji je postignut, piše "Dnevnik", prilikom posjete hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović predsjedniku Kine, Ksiju Đinpingu.

Slične ugovore o razmjeni znanja, iskustava i informacija sa kineskim klubovima ima nekoliko evropskih imena, a Inter konkretno iste vlasnike kao i Suning.

''Tada smo obećali da ćemo učiniti sve da pokažemo ''know how'' s naše strane, na šta je Ksi Đinping to pozitivno odgovorio. Iz tog razloga ovo što se događa danas ima mnogo širi okvir od samog sporta, odnosno ima dimenziju međuljudskih razmjena pri čemu obje strane nose veliku odgovornost. Prvenstveno zbog mladih ljudi koji će trenirati u ovim fudbalskim školama, zbog Čengdua koji u ovom trenutku nema klubove ni u prvoj, ni drugoj kineskoj ligi, kao i zbog odnosa između dve zemlje'', istaknuo je ambasador Hrvatske u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta, Nebojša Koharović.

''Ostali kineski klubovi, naročito prvak Evergrande, trebalo bi se pribojavati nadolazećih godina zbog dobrog posla kojeg će Dinamo obaviti u Čengduu'', dodao je.

''Najponosniji smo na našu fudbalsku akademiju koja je jedna od najboljih u Evropi i svijetu. Prošle su godine naši fudbaleri iz generacije 2003. osvojili najprestižniji turnir u Evropi - Nike Premier Cup. To je drugi put da je pehar došao u naš klub, tako da se nadam da će ta generacija jednom imati prilike posetiti Kinu i vaš grad'', poručio je Svetina dodajući kako je se Dinamo nalazi na drugom mjestu evropske lestvice najproduktivnijih kubova čijih 67 nekadašnjih fudbalera igra u klubovima širom kontinenta.

Potpis je u ime kineske strane stavio proslavljeni kineski golman Gao Đanbin.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC