• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape Sušić: Antiću, tu sam ako zatreba...

"Dobro ću prostudirati igru Njemaca i ukoliko bude potrebno, prenijeću utiske srpskom selektoru", kaže selektor BiH Safet Sušić.

 Pape Sušić: Antiću, tu sam ako zatreba... Izvor: MONDO

"Pape" nema dilemu oko toga ko spada u krug favorita za osvajanje Mundijala. Kaže, to su Španija, Argentina, Brazil, Engleska...

Ali, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić smatra da bi bilo veliko iznenađenje da Srbija ne izbori plasman u drugu fazu Mundijala u Južnoj Africi.

Sušić je u intervjuu banjalučkom "EuroBlicu" priznao da je spreman čak da pomogne Radomiru Antiću, ako to kormilaru "orlova" bude potrebno.

"Sa Njemcima igramo pred početak Svjetskog prventva i iskoristiću priliku da isprobam neke varijante u reprezentaciji BiH. Dobro ću prostudirati njihovu igru i ukoliko bude potrebno, prenijeću utiske srpskom selektoru", izjavio je Sušić.

Takođe, vjeruje da bi njegovi "zmajevi" trebalo da primjene srpski recept kad su u pitanju utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

"Igramo protiv Francuza i Rumuna, koji su završili iza Srbije u kvalifikacijama za Mundijal. Možemo da primjenimo Antićevu formulu, a obzirom da imamo kvalitetan tim, vjerujem u uspjeh i plasman u Poljsku u Ukrajinu", dodao je najbolji igrač BiH svih vremena.

Sušić, koji je kao igrač učestvovao na dva Mundijala - 1982. u Španiji i 1990. u Italiji, smatra da "orlovi" imaju odličnu ekipu i fantastičan stručni štab i da bi bilo neprijatno iznenađenje ako ne prođu grupu u kojoj su pored Njemaca i selekcije Australije i Gane.

"Njemačka je Jugoslovenima nekako predodređena u poslednje vrijeme. Igrali smo protiv njih u Italiji i izgubili 4:1. U Francuskoj je tadašnja SR Jugoslavija vodila 2:0, a završeno je 2:2. 'Panceri' uvijek igraju otvoreno i nikad se ne predaju. Ipak, smatram da je Gana daleko opasnija od Njemaca. U usponu su, a imaju na klupi Milovana Rajevca, koji odlično poznaje reprezentaciju Srbije".

Nekadašnji fudbaler Sarajeva i Pari sen Žermena za kraj je naveo nekoliko favorita za osvajanje šampionata u Južnoj Africi.

"Pored 'klasičnih' favorita Brazila, Argentine, Italije, Španije i Engleske, u prvi red onih iz sjenke stavljam Srbiju, iako dosad nije bilo takvih iznenađenja u istoriji svjetskih prvenstava, kao što je slučaj sa kontinentalnim. Prvaci Evrope bili su Danci, Grci, Čehoslovaci…", zaključio je Sušić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC