• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Venger odlazi bez evropskog trofeja!

Autor mondo.rs

Atletiko Madrid će treći put u osam godina igrati finale Lige Evrope. Protivnik će mu biti Olimpik Marsej, koji je prošao posle produžetaka i greške sudije.

Arsen Venger napušta Arsenal sa tri titule, sedam pehara FA Kupa, ali i bez međunarodnog trofeja!

Francuz je imao želju da se oprosti osvajanjem Lige Evrope, čime bi ostavio za sobom ekipu u Ligi šampiona, ali u tome nije uspeo, jer je naišao na čvršći, precizniji i bolji tim.

Posle londonskih 1:1, Dijego Kosta je u Madridu pogodio u 48. minutu, za plasman u finale i konačnih:

ATLETIKO - ARSENAL 1:0 (0:0)

Suspendovani Dijego Simeone nervozan je sa tribina posmatrao kako njegov tim eliminiše engleskog rivala i ulazi u treće finale drugog po snazi takmičenja u ovoj deceniji.


"Jorgandžije" su u svemu bile bolje i zasluženo izvadile kartu za Lion, gde će se 16. maja odlučivati o trofeju. Arsenal je u uvodnoj fazi utakmice doživeo hendikep, jer je Loran Koščelni u 12. minutu napustio teren zbog povrede, koja se na prvi pogled učinila veoma teškom.

Usledila je uspavanka, koju je "presekao" Dijego Kosta golom o

  dluke. U trećem minutu nadoknade lako je zbacio sa sebe Beljerina i odličnu priliku pretvorio u gol. Arsenal nije imao spreman udarac, niti je znao način da savladala čvrstog protivnika i da produži oproštajnu sezonu Vengera do finala.

Vengerov evropski bilans u Arsenalu je sledeći: 216 utakmica, 110 pobeda, 48 remija i 58 poraza.

Madriđani su tek posle pola sata saznali da će im rival u finalu biti Olimpik Marsej, jer su se u Salcburgu posle 2:0 igrali produžeci!

Domaćin je za 90 minuta "poništio" prednost francuskog tima (0:2), golom Amadu Haidare u 53. minutu i autogolom Sara u 65, a Marsej tada nije imao spreman odgovor.

Ipak, jeste onda kada je bilo najvažnije, posle pogrešno dosuđenog kornera za goste.

Dimitri Paje je spretno centrirao iz ugla u 117. minutu, Rolando je iz prve poslao ka mreži i pogodio donji levi ugao, za konačnih i Olimpiku dovoljnih:

SALCBURG - MARSEJ 2:1 (0:0, 2:0)

Veliko finale tako je zakazano i već sada je poznato da će francuska policija imati mnogo posla da obezbedi tu utakmicu, zbog poznatog neprijateljstva navijača Liona i Marseja.

IZ MINUTA...

- kraj u Salcburgu, Olimpik Marsej je drugi finalista!

117' Olimpik vodi i ide u finale! Sudija Sergej Karasjov uvažio je pogrešnu sugestiju svog pomoćnika da dosudi korner za goste, iako to nije bila ispravna odluka. Dmitri Paje je uzeo loptu, pronašao Rolanda, a on je pogodio za konačnih 2:1.

- gotovo je u Madridu, Atletiko je prošao u finale! U Salcburgu se još igra!

65' Salcburg vodi 2:0 i ima produžetke! Odbrana Marseja ponovo je pala kada je bilo najvažnije, a vezista domaćih Ksaver Šlager poslao je loptu u mrežu, nakon što se odbila o desnog beka gostiju, Sara.

53' Salcburg vodi protiv Marseja, 1:0! Vezista iz Malija, Amadu Haidara prošao je slalomom pored nekoliko defanzivaca Olimpika i ubacio loptu u donji desni ugao gola. Francuski tim sada ima samo gol prednosti.

52' Velika prilika za Ramzija! Spletom okolnosti je dobio loptu kod penala, nekoliko puta je dodirnuo, ali mu je ipak bežala i sprečila ga da je uputi ka golu.

48' Atletiko vodi 1:0 u Madridu! Grizman je poslao fenomenalnu loptu ka Kosti, stvorio mu šansu, koju je snažni napadač u duelu sa Beljerinom pretvorio u gol. Arsenal će morati mnogo bolje u nastavku...

36' Posle uspavanke, koja sasvim odgovara Atletiku, pokušao je Grizman iz okreta i sa ivice peterca poslao loptu malo pored leve stative. Za to vreme, rezultat u Salcburgu je i dalje 0:0.

9' Arsen Venger odmah mora da pravi izmenu. Loran Koščelni se povredio i umesto njega na teren istrčava Kalum Čejmers.

6' Velika šansa za Atletiko i nema gola! Dijego Kosta izborio se sa Beljerinom, utrčao u kazneni prostor i ispao sebičan. Umesto da vrati "povratnu" ka Kokeu, on je šutirao iz teške pozicije prek ogola.

Atletko Madrid - Arsenal 0:0, prvi meč 1:1

Sastavi:

ATLETIKO: Oblak - Tomas, Himenez, Godin, Lukas - Vitolo, Saul, Gabi, Koke - Košta, Grizman.

ARSENAL: Ospina - Beljerin, Košćelni, Mustafi, Monreal - Remzi, Vilšir, Džaka - Ozil - Lakazet, Velbek.

Salcburg - Marsej 0:0, prvi meč 0:2

Sastavi:

SALCBURG: Valke - Lajner, Ramaljo, Ćaleta Car, Ulmer - Haidara, Samaseku, Veriša, Šlager - Gulbradsen, Dabur.

MARSEJ: Pele - Sar, Rami, Luiz Gustavo, Amavi - Lopez, Sanson, Tovan, Paje, Okampos - Žermen.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC