• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi: Evo zašto sam odbio Arsenal...

Autor mondo.rs

Legendarni srpski fudbaler, kasnije predsjednik Saveza i Crvene zvezde, a sada trener Gvanžua, otkrio je zbog čega nije mogao da prihvati ponudu Arsena Vengera.

"Piksi u Arsenalu".

Mnogima je zvučalo naivno, paušalno, izvučeno samo iz zaključka da su Dragan Stojković i Arsen Venger sa uspjehom sarađivali u Japanu, u Nagoji.

Ali...

Legendarni Piksi potvrdio je sada već stare glasine da ga je "Profesor" svojevremeno zvao da mu se pridruži u Arsenalu, ali da nije mogao da napusti Japan iz porodičnih razloga.

Venger je 1996. godine napustio Nagoju nakon što je, u tom trenutku na iznenađenje većine u Engleskoj, dobio poziv da preuzme prvi tim čuvenog londoskog kluba, ali je do danas ostao u prijateljskim odnosima sa jednim od najboljih jugoslovenskih fudbalera i svakako najboljim koji je igrao profesionalno fudbal u japanskoj "Džej ligi".

Savjet Vengeru...

Stojković je posavjetovao Vengera da prvo ode na dug put svijetom i odmori se, a onda odluči šta će biti njegov sljedeći posao, jer je "uvjeren da se Francuz neće povući iz fudbala po odlasku iz Arsenala nakon 22 godine".

"Zvao me je da dođem u Arsenal kada ga je preuzeo. Razmišljao sam šta da radim, bila je to životna prilika, ali sam je odbio iz dva razloga. Djeca su mi išla u školu u Japanu i bila su zadovoljna, a ja sam se osjećao ugodno u toj zemlji jer sam bio prva zvijezda lige. Da djeci nije počela škola u Japanu sigurno bih otišao u Arsenal", rekao je Stojković za britanski sajt "Goal".

Stojković je, kako je ispričao autoru intervjua, upravo zbog Vengera odlučio da započne trenersku karijeru.

"Zbog svega što sam naučio od Vengera odlučio sam da postanem trener. Pored njega shvatio sam da je fudbal jednostavan, a to je vjerovatno najteže. Bio mi je inspiracija", kaže bivši jugoslovenski reprezentativac i vezista niškog Radničkog, Crvene zvezde, Marselja i Verone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC