• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukić: Lijepo je u ovo vrijeme biti glup

Autor mondo.rs

Miroslav Đukić kaže da nema nikakav problem sa Partizanom, niti Partizan sa njim. "Da sam čitao medije, ubio bih se tri puta, najmanje. Nisam na društvenim mrežama, to mi je plus", kaže u šaljivom tonu trener crno-belih. O Titu, Jugi...

 Miroslav Đukić o FK Partizan, Tito, društvene mreže Izvor: MONDO/P. Vujić

Miroslav Đukić je raspoložen, uprkos tome što njegova ekipa nije raspoložena za igru. Ili bar ne pruža ono što se od nje očekuje.

Na konferenciji za novinare, Đukić je pričao o raznim stvarima, pa tako i o svom statusu u Partizanu, o pojedinim fudbalerima koje vodi i trenira, o Jugoslaviji i Josipu Brozu Titu (koji je umro na današnji dan prije 38 godina)...

"Ja imam ugovor, zašto bih ja pričao sa upravom", odgovorio je Đukić kroz osmijeh na pitanje novinara u vezi sa njegovim statusom, ali i prethodnom njegovom opaskom da fudbaleri uvijek treba da imaju motiv - bilo da se dokazuju u klubu u kojem su kako bi u njemu ostali ili da se "prodaju" u inostranstvo.

Nastavio je:

"Nemam ja problema sa Partizanom, ja ću da se dogovorim za 5 minuta. Ma i manje od toga. Nisam ja problem Partizanu, niti je Partizan meni problem".

Rekao je i da je privilegovan jer ne čita medije, niti je na društvenim mrežama:

"Da sam čitao medije izvršio bih samoubistvo tri puta, najmanje. Ja samo radim svoj posao i fokusiran sam na njega. O svim tim pričama i komentarima na društvenim mrežama... nisam na njima, to mi je velika sreća, to što sam neprosvećen, tako da mi je to veliki plus. Danas biti glup to je plus, kada niste 'aktuelni'".

"SVI SMO JUGONOSTALGIČNI, SLIČNI SMO NARODI"


Konferencija za novinare je počela malo poslije 15 časova. Da živimo u vrijeme nekadašnje Jugoslavije, u 15.05 prekinule bi je sirene koje su se oglašavale kako bi se odala počast "najvećem sinu naših naroda i narodnosti", večnom i neprikosnovenom "drugu Titu" - Josipu Brozu.

Upitan da li mu nedostaju ta vremena, da li je jugonostalgičan, 52-godišnji trener je odgovorio:

"Jesam, jugonostalgičan sam, mislim da svi pomalo jesmo. Ta jugoslovenska liga je bila vrhunska,  napravila je mnogo dobrih fudbalera, bilo je mnogo takmičarskih ekipa. Svi smo jugonostalgični pomalo, žalimo za tim vremenima kada smo bili Titovi pioniri i svi smo plakali kada je umro Tito. Međutim, pobrinu se oni da mi zaboravimo sve te ljude… Svi mi negdje žalimo za tim vremenima. Mi smo jedan narod, i mi Srbi, Hrvati, Crnogorci, Makedonci, Slovenci, mi smo svi mnogo slični i svi smo izgubili tim prokletim ratovima. Svi smo postali gubitnici i vratili smo se nazad".

Reprezentacija Jugoslavije na Mundijalu 1998. godine
Izvor: MONDO/P. Vujić

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC