• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će Partizan pobediti Napredak ove sezone?

Autor mondo.rs

Pred meč sa Napretkom, Partizan u kadrovskim problemima. Đukić poručuje igračima da uvek imaju i moraju da nađu motiv. O komentarima da treba da se igra pošteno do kraja: "Nama to ne treba da govore".

 Partizan-Napredak-plej-of-Superlige-Djukic-Kosanovic Izvor: MN PRESS
Detalj sa meča odigranog u jesen sezone 2017/18.
Izvor: MN PRESS

Partizan ove sezone nijednom nije pobedio Napredak. Poraz u Kruševcu i remi na Topčiderskom brdu. Dovoljno motiva za crno-bele da u subotu popodne na svom stadionu (početak u 18 časova, prenos TV Arena sport 1) poprave bilans u skoru sa Kruševljanima ove sezone.

Trener Partizana Miroslav Đukić veruje da će se njegova ekipa "vratiti na pobednički put",  a na poruke iz Kruševca da se "Napredak nikoga ne plaši" i da je to ove sezone pokazao, odgovara da i te izjave mogu da budu dodatni motiv njegovom timu.

A tim će biti "istumban", s obzirom na to da je grupa igrača što povređena, što susopendovana zbog kartona.

"Imamo kažnjene i povređene, ne znam da li ima uvređenih", šaljivo je prokomentarisao Đukić.

Povređeni su: golman Vladimir Stojković, napadač Lenadre Tavamba, mladi desni bek Luka Cucin, Armin Đerlek, a štoper Bojan Ostojić, koji se tek oporavio, ponovo se povredio. Zbog kartona Đukić ne može da računa ni na Sašu Zdjelara (crveni karton protiv Vojvodine) i Marka Jankovića.

"Nećemo imati standardni sastav, ali ko god izađe spreman je da da maksimum i da pokušamo da uzmemo tri boda", kaže Đukić i nastavlja:

O VULIĆEVIĆU

"Vulićević uživa veliko poverenje nismo prestali da verujemo u Vula, on vredno radi, trenira. Sa njim ne postoji nikakav problem. Svestan je da mi pored njega hoćemo da imamo mlađeg igrača, zato je tu Cucin, da bude tu igrač na kojem ćemo moći da računamo u budućnosti. Vule je uvek tu da pomogne ekipi i nema nikakvih problema sa njim".

"U plej-ofu nema lakih protivnika, Napredak je dobra ekipa, kompaktna. Tamo nas je 'zadužila', ovde smo igrali nerešeno. Bićemo motivisani da ih pobedimo. Potrebna nam je pobeda za povratak na pobednički put. Napredak će doći motivisan, kao i sve ekipe koje igraju protiv Partizana, hoće da se izmere. Moramo da napadnemo ali i da ne dozvolimo protivniku da nas hvata na kontre". 

Na poruku iz Kruševca da se Napredak nikoga ne plaši i da je to već pokazao ove sezone u duelima sa "večitim rivalima", Đukić odgovara:

"To je normalno, jer ako vi ne zadate strah protivniku, protivnik raste. Tako može da bude i u ovoj utakmici - ako ne pokažete moć i ne dokažete da ste bolji, protivnik raste. Ali, i te izjave će biti motiv više za nas, da pokažemo da smo mi Partizan".

Borba za titulu je završena, ali ostalo je otvoreno pitanje ko će sve u Evropu, ko će da ispadne. Mnogi treneri klubova koji se bore za Evrpu, poput Nenada Lalatovića iz Čukaričkog, kažu da veruju u poštenje Zvezde i Partizana, slični tonovi se čuju i iz Niša.

"Ne treba nama niko ništa da kaže. Sigurno je da ćemo igrati sa najjačim sastavom koji možemo da izvedemo. I mi hoćemo da pobedimo svaku utakmicu", kaže Đukić na te komentare. 

Na opasku da Partizan i nema zašto preterano da igra u preostala tri kola, Đukić odlučno uzvraća:

"Partizan uvek ima zašto da igra, svaki igrač Partizana mora da igra mamksimalno ako želi da pobedi. Bilo da treba da zadovoljiš ljude u klubu da bi ostao ili da bi našao drugi klub. Motiva ima napretek samo ih treba naći. Uvek se nađe motiv".

Kaže i da Partizan nije van forme.

"Nemamo krizu igre, mi u suštini stvaramo prilike, ali malo prilika što nam napravi protivnik iz njih nam da golove. Bio bi problem da ne igramo ništa, da ne stvaramo prilike... A mi stvaramo veliki broj šansi i ne iskorišćavamo ih. A protivnici koliko god malo prilika da stvaraju, daju nam golove. Nismo mi ekipa koja može da da toliko golova".  

Šef stručnog štaba Napretka Milorad Kosanović rekao je uoči utakmice u Beogradu da je njegova ekipa spremna za sve utakmice, ali da u prilog Napretka ne ide sportska nelagodnost, jer je Napredak sve utakmice u plej-ofu odigrao dobro:

"Nismo bili u podređenom položaju ni na jednoj utakmici, za razliku od drugih. Rezultat nas, nažalost, nije ispratio, mnogo smo i sami krivi zbog propuštenih šansi. Naš cilj je da plej-of odigramo najbolje što možemo, izvršimo proveru kvaliteta kojim raspolažemo, da vidimo kako ćemo sledeće sezone. Bilo bi lepše da smo bodovno bliži, pa bismo imali i dodatni motiv koji bi tim povukao još za desetak procenata na gore. Partizan se ne razlikuje od drugih timova, tako da ćemo imati sličan posao kao protiv Zvezde. Moramo da damo maksimum, mi smo spremni za to, ovi momci se ne plaše nikoga, poštuju sve, ali najviše poštuju sebe. Sa takvim željama i namerama ćemo otići za Beograd, a koliko ćemo uspeti u tome zavisi opet samo od nas, naše koncentracije, i da odigramo kako smo igrali celo prvenstvo".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC