• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Težak put za "parni valjak"

Ako se domognu četvrtog kola kvalifikacija, crno-bijeli neće biti nosioci, pa bi mogli da se sastanu sa Bazelom, Anderlehtom, Kopenhagenom...

 LŠ: Težak put za "parni valjak" Izvor: MONDO

Tek što je završena Jelen Superliga i pošto je proslavljena 22. titula, odnosno treća uzastopna, u Partizanu su misli usmjerili ka Ligi šampiona.

Put crno-bijelih ka elitnom takmičenju biće teži nego što bi bio prošle godine, kada je uveden novi sistem kvalifikacija (razdvojeni su šampioni od onih kojih to nisu). Jer, da su tada eliminisali Apoel, u četvrtoj rundi bi bili nosioci, a sada to neće biti.

Srpski šampion startovaće iz drugog kola kvalifikacija, u kome će biti povlašćen prilikom žrijeba, baš kao i u trećem, ako ga se domogne.

Potencijalni protivnici crno-bijelih u drugom krugu su Levadija (Estonija), Metalurg Lijepaja (Letonija), Hafnafjordur (Island), prvak BiH (Željezničar ili banjalučki Borac), Olimpi Rustavi (Gruzija), Pjunik (Jermenija), Koper (Slovenija), Inter Baku (Azerbejdžan), Renova (Makedonija), Dinamo Tirana (Albanija), Toršavn (Farska Ostrva), Nju Seints (Vels), Santa Koloma (Andora), Linfild (Sjeverna Irska), prvak Luksemburga i pobjednici iz prvog kola, u kojem učestvuju Birkirkara (Malta), prvak San Marina, Santa Koloma (Andora) i Rudar Pljevlja (Crna Gora).

Žrijeb za drugo kolo biće obavljen 26. juna, a utakmice će se igrati 13/14. jula i nedjelju dana kasnije.

U trećem kolu mogući rivali Partizana bi vjerovatno bili Bate Borisov (Belorusija), Leh Poznanj (Poljska), Žilina (Slovačka), Šerif (Moldavija), Omonija Nikozija (Kipar), AIK (Švedska), Bohemijans Dablin (Republika Irska), Ekranes (Litvanija), Aktobe (Kazahstan) i još jedan od pobjednika iz drugog kola.

Žrijeb za ovu fazu na programu je 16. jula, što znači prije revanša drugog kola, a mečevi su predviđeni za 27/28. jul i 3/4. avgust.

Posljednji stepenik pred grupnu fazu Lige šampiona je i najviši, a kada bi u prethodnim rundama pobjeđivali favoriti, crno-bijeli bi se borili sa Bazelom, Anderlehtom, Kopenhagenom, Hapoelom iz Tel Aviva ili praškom Spartom.

Žrijeb za četvrto kolo biće održan 6. avgusta, a utakmice su na programu 17/18. i 24/25. avgusta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC