• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda u Čikagu, ali ne turistički

Fudbaleri Crvene zvezde poslije više od 20 godina igraće u "drugom najvećem srpskom gradu".

 Zvezda u Čikagu, ali ne turistički Izvor: MONDO

"Ne idemo turistički", poručuje Adžić. Prvi protivnik Legija, a potom Pari Sen Žermen ili Čikago Fajer.

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su u ponedjeljak u Čikago gdje će od 19. do 22. maja učestvovati na turniru sa Pari Sen Žermenom, varšavskom Legijom i domaćim Čikago Fajerom.

Na put u SAD Ratko Dostanić nije poveo Pavla Ninkova, Nikolu Lazetića i Dejana Lekića, koji će biti na pripremama sa reprezentacijom Srbije.

"Ukazana nam je velika čast i naši fudbaleri su dobili priliku da steknu veliko iskustvo. Nećemo se ponašati turistički, shvatamo ovaj turnir kao takmičarski i želimo da se u Beograd vratimo sa trofejom, mada će to biti izuzetno teško, jer nas čekaju kvalitetni rivali", rekao je sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić.

Adžić je podsetio da je Zvezda posljednji put u Čikagu i SAD bila prije više od 20 godina, kao i da kod tamošnjih Srba postoji ogromno interesovanje za dolazak crveno-bijelih.

Zvezda će prvi meč igrati 19. maja sa Legijom. Ako pobijedi 22. maja će igrati protiv boljeg iz duela Pari Sen Žermena i Čikaga za trofej turnira. Ukoliko izgubi boriće se za treće mjesto.

"Ko zna možda ipak ovu sezonu završimo sa dva trofeja. Naravno da se nadamo najboljem, mada najbitnije je da Zvezdu prikažemo u najboljem mogućem svjetlu. Na turniru učestvuju kvalitetne ekipe i sigurna sam da ćemo im uspješno parirati", rekao je Vujadin Savić i dodao:

"Završili smo prvenstvo pobjedom i treba da budemo zadovoljni postignutim. Nama nije poraz u derbiju minus u ovoj sezoni, to je meč protiv BSK. Takve greške i takav pristup nam se ne smije više ponoviti", napomenuo je Savić, koji je na posljednja dva meča u sezoni nosio kapitensku traku.

"Ovo je velika čast i kada god i ako se ponovo bude ukazala slična prilika, obećavam da ću se truditi da maksimalno opravdam ukazano povjerenje", prokomentarisao je mladi Savić.

"Očekujem puno od ovog turnira i baš mu se radujem. Učestvuju kvalitetne ekipe i biće ovo prilika za nas igrače koji smo manje igrali ove sezone da pokažemo da smo zasluženo na Marakani", kaže Milan Jeremić, koji je tek u posljednja tri minuta ove sezone, na meču protiv Spartaka, dobio šansu da zaigra u crveno-bijelom dresu na zvaničnim utakmicama.

Trener Ratko Dostanić vodi ekipu na dalek put u trenutku dok čita da je već "bivši". Mediji u Beogradu ovih dana spekulišu oko toga da li će Dostanić biti trener i naredne sezone.

"Ja sam u drugom planu, a Zvezda je uvek u prvom. Rukovodstvo odlučuje o tome ko će da vodi ekipu, a što se mene tiče svi znaju da sam ja uvek tu da pomognem".

Kako kaže, on će nastaviti da se ponaša kao da će biti u Zvezdi narednih deset godina.

"Kada ste trener ovako velikog kluba, morate da uvijek imate spremne planove, kao da ćete tu ostati deset godina. Imam viziju, ali dosta toga zavisi od finansija, budžeta... U ovom trenutku znam da imamo igrače na koje Zvezda uvek treba da računa, to su fudbaleri iz Omladinske škole. Sigurno će neki od njih biti priključeni prvom timu, što se ostalih tiče, kao što sam rekao, sve zavisi od klupske politike", dodao je Dostanić.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC