• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baka nakon titule: Nisam se bojao izazova

Autor mondo.ba

Blaž Slišković presrećan nakon novog osvojenog trofeja sa Zrinjskim.

 Zrinjski šampion BiH izjava Blaž Slišković Izvor: MONDO/Samir Cacan

Pobjedom protiv Širokog Brijega 3:1, te porazom Željezničara u Bijeljini od Radnika 0:1, mostarski Zrinjski dva kola prije kraja sezone u Premijer ligi BiH matematički je obezbijedio treću uzastopnu titulu, ukupno šestu u istoriji.

Mostarci su još jednom potvrdili da su najjača ekipa u ligi, a više nego zadovoljan bio je šef stručnog štaba "plemića" Blaž Slišković.

"Ostvarili smo ono što smo sebi zacrtali prvog dana priprema prošle godine - pokušati odbraniti titulu. Vjerujem da smo zasluženo prvaci, bez obzira što smo imali i uspona i padova. Najviše smo pokazali i nema nikakve primjedbe našoj tituli", rekao je popularni "Baka" nakon pobjede nad Širokobriježanima.

...
Izvor: YouTube/Zrinjski Mostar

Posebno se zahvalio navijačima, ali i svim ljudima sa kojima je sarađivao tokom sezone.

"Nije to samo moj i rezultat mojiih igrača. Treba se zahvaliti i upravi koja je vjerovala u nas, koja nas je podržala u svim segmentima. U takvom okruženju bilo je mnogo lakše raditi. Zahvaljujem se i svim vjernim navijačima Zrinjskog, na velikoj podršci koju smo imali tokom prvenstva. Vjerujem da ćemo u posljednjem kolu, kada ćemo zvanično proslaviti titulu, imati veliku podršku kako je to bilo i prošle godine", poručio je Slišković.

Zrinjski je stigao do rekordne šeste titule u Premijer ligi BiH, a treće uzastopne, što do sada nikom nije pošlo za rukom.

"U trenutku kada je Zrinjski bio u velikoj krizi, nakon što je ostao bez trenera, nisam se bojao prihvatiti izazov. Tokom prelaznog roka doveli smo nekoliko kvalitetnih pojačanja i mogu reći da sam imao sreću da radim sa tim momcima, koji su me slijedili. Vjerujem da sam najbolji posao napravio tako što sam napravio kvalitetnu atmosferu u svlačionici i to je bio moj glavni zadatak", istakao je trener trostrukog uzastopnog bh. šampiona.

Do kraja sezone Zrinjski će gostovati Sarajevu, te u posljednjem kolu ugostiti Krupu, kada je očekuje veliko slavlje i zvanična proslava titule na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC