• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ergić iz Burse: Od "mrtve" tišine do tajfuna

Srpski internacionalac osvojio titulu sa Bursom i označava je kao najznačajniju u karijeri. Drama u Istanbulu.

 Ergić iz Burse: Od "mrtve" tišine do tajfuna Izvor: MONDO

Slavili su navijači Fenerbahčea, slavili su navijači Burse. I jedni i drugi su vjerovali da su osvojili titulu prvaka Turske.

U nedjelju uveče u posljednjem kolu spiker na stadionu "Šukru Saračoglu" objavio je da je Bursa remizirala sa Bešiktašom 2:2 što je značilo da je Feneru dovoljan bod protiv Trabzona u meču u kome je preostalo da se igra još nekoliko minuta pri rezultatu 1:1.

Domaći igrači su zato odugovlačili do posljednjeg sudijskog zvižduka, a onda počeli da se raduju, baš kao i njihovi navijači. Sve dok nije stigla istinita informacija, da je Bursa pobjedila 2:1 i tako postala šampion Turske prvi put u istoriji.

I dok se slavlje u Istanbulu pretvorilo u nerede, u Bursi nije prestajalao... Dan kasnije, zvanični spiker je uhapšen.

"Osvojio sam dosta titula u Švajcarskoj sa Bazelom, ali ova ne može ni sa čim da se poredi", priznao je Ivan Ergić, vezista Burse, u razgovoru za "Sport".

Na svojoj koži osjetio je kakvi su fanatici navijači u Turskoj.

"Kao tajfun su uletali na teren, skidali su nas, a mi smo pokušavali da pobjegnemo u tunel. Priznajem da sam se uplašio te sile, činilo mi se kao da će da nas linčuju. Autobusom smo se do klupskog hotela probijali tri sata, a inače je potrebno deset minuta. Slavlje je potrajalo do duboko u noć".

Bivši reprezentativac naše zemlje rekao je da su igrači Burse zahtjevali da im se tokom meča sa Bešiktašom sve vrijeme javlja rezultat iz Istanbula iako niko nije vjerovao da će Fener, koji je posljednje kolo dočekao sa bodom prednosti, propustiti šansu.

"Mi smo u prvom poluvremenu obavili posao kada smo poveli 2:0. Kako je vrijeme u nastavku odmicalo, publika je postajala sve tiša, a u 70. minutu zavladao je tajac. Pomislio sam da je gotovo, da je Fenerbahče šampion. Srećom, prevario sam se", zaključio je Ivan Ergić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC