• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ITALIJA: Lipi se odrekao "čovjeka odluke"

Lipi odlučio da u Afriku ne vodi Fabija Grosa, koji je postigao odlučujuće golove koji su "azurima" donijeli titulu prvaka svijeta 2006. godine.

 ITALIJA: Lipi se odrekao "čovjeka odluke" Izvor: MONDO

Fabio Groso je Italijanima donio titulu prvaka svijeta 2006. godine na Mundijalu u Njemačkoj, ali ga nećemo gledati u Južnoj Africi, odlučio je selektor "azura" Marčelo Lipi.

Groso je dao gol protiv Njemačke u polufinalu prethodnog Svjetskog prvenstva, a potom je pogodio odlučujući penal u penal-seriji u finalu protiv Francuske.

"Rekao sam Fabiju da mi je žao što sam morao da donesem ovakvu odluku, ali ona je ispravna. Ne mogu da biram igrače na osnovu starih zasluga", rekao je Lipi novinarima u Rimu.

Osim Grosa, Lipi je precrtao i Antonija Kandrevu.

Na pripreme koje počinju u nedjelju u Sestrijereu Lipi vodi 28 igrača, a konačan spisak saopštiće do 1. juna.

"Azuri" će u okviru priprema za Mundijal odigrati prijateljske utakmice protiv Meksika i Švajcarske. Italija će na SP igrati u grupi sa Novim Zelandom, Slovačkom i Paragvajem.

Na Lipijevom spisku su:

Golmani: Đanluiđi Bufon, Morgan de Santis, Federiko Marketi i Salvatore Sirigu.

Odbrana: Salvatore Boketi (Đenova), Leonardo Bonuči (Bari), Fabio Kanavaro (Juventus), Matija Kasani (Palermo), Đorđo Kjelini (Juventus), Domeniko Krišito (Đenova), Kristijan Mađo (Napoli), Đanluka Zambrota (Milan).

Sredina terena: Mauro Kamoranezi (Juventus), Andrea Kosu (Kaljari), Daniele de Rosi (Roma), Đenaro Gatuzo (Milan), Klaudio Markizio (Juventus), Rikardo Montolivo (Fiorentina), Anđelo Palombo (Sampdorija), Simone Pepe (Udineze), Andrea Pirlo (Milan).

Napad: Marko Borijelo (Milan), Antonio di Natale (Udineze), Alberto Đilardino (Fiorentina), Vinčenco Jakinta (Juventus), Đampaolo Pacini (Sampdorija), Fabio Kvaljarela (Napoli), Đuzepe Rosi (Viljareal).

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC