• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na "Pecari" rasterećeno nakon velikog slavlja

Autor mondo.ba

Slavljenička atmosfera u redovima Željezničara još traje, iako ih u nedjelju očekuje derbi meč protiv Širokog Brijega u gostima.

Osvajanjem trofeja u Kupu BiH, fudbaleri Željezničara koliko-toliko spasili su sezonu, s obzirom da im je pehar u domaćem prvenstvu izmakao.

Tako će, nakon dvomeča sa Krupom i velikog slavlja, preostala dva meča u Premijer ligi BiH odigrati za prestiž, s obzirom da ne mogu "ni gore, ni dole".

Šef stručnog štaba ekipe sa "Grbavice" Admir Adžem najavio je da će u nedjeljnom duelu sa Širokim Brijegom na "Pecari" šansu pružiti igračima koji u prethodnim utakmicama nisu imali veliku minutažu.

"Sigurno je da možemo biti zadovoljni osvajanjem Kupa BiH. Sretni smo što smo ga donijeli na 'Grbavicu'. Odlične smo utakmice odigrali protiv Krupe, te smo slavili ukupnim rezultatom 6:0. Ova dva kola ćemo odigrati rasterećeno, a priliku će dobiti i igrači koji su igrali manje u ovoj sezoni. Idemo na gostovanje sa igračima koji će nam biti na raspolaganju", prenosi klupski sajt izjavu Adžema.

Slavljenička atmosfera vlada i među igračima.

"Sigurno znamo da će utakmica biti teška, atmosfera u ekipi je odlična. Na 'Pecaru' idemo po pobjedu, najbitnije u ovom trenutku je naše osvajanje Kupa BiH", rekao je prvotimac sarajevskih "plavih" Anel Šabanadžović.

Duel Širokog Brijega i Željezničara na programu je u nedjelju od 17 časova, kada će biti odigrani i ostali susreti 9. kola Lige za prvaka BiH.

Na zatvaranju sezone, Željezničar će 20. maja u velikom "vječitom derbiju" ugostiti Sarajevo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC