• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ finale: Gdje Murinjo parkira avion?

Fudbaleri Intera u subotu igraju najvažniju utakmicu na svijetu, tako bar misli njihov trener Žoze Murinjo.

 LŠ finale: Gdje Murinjo parkira avion? Izvor: MONDO

Pred finale Lige šampiona u Madridu Portugalac hvali svoje igrače da su bili briljantni protiv Barselone.

Portugalski stručnjak podgrijava atmosferu pred finale Lige šampiona protiv Bajerna, a imajući u vidu da je odličan motivator – nema sumnje da upravo takva situacija odgovara njegovim izabranicima.

Oni su pred velikim ispitom, ne samo zbog činjenice da ih na Santjago Bernabeu čeka šampion Njemačke, već i zbog činjenice da Inter nastupa u finalu Lige šampiona prvi put od 1972. godine, kada je izgubio od Ajaksa.

"Ova utakmica je najvažnija na svijetu. Važnija je čak i od one na Mundijalu pošto klubovi, koji mogu da kupe najbolje svjetske fudbalere, igraju na mnogo većem nivou nego reprezentacije", izjavio je Murinjo, koji je sa timom iz Milana ove sezone već osvojio duplu krunu u Italiji.

U odlučujuću bitku, za najznačajniji trofej sezone vojska Žoze Murinja ide bez Tijaga Mote. S druge strane, rivalu će faliti Francuz Frank Riberi, jer je takođe isključen u polufinalu. Portugalac misli da će se se odsustvo 28-godišnjeg Brazilca više osetiti u redovima milanskog tima, s obzirom na iskustvo bivšeg fudbalera Barse.

"Odsustvo Mote će se u našem timu više osetiti nego Riberijevo u Bajernu. Mota je igrao u finalu Lige šampiona i pomogao bi ekipi svojim iskustvom. On uspostavlja ravnotežu na sredini terena i ne gubi lako lopte. Šteta je što neće igrati, a to se desilo jer se njegov saigrač nije ponašao na pravi način", rekao je on.

Mnogi kritikuju Inter da propagiraju antifudbal, ali oni su redom eliminisali Čelsi, CSKA iz Moskve i branioca titule Barselonu.

"Izbacili smo Barselonu, ali svi pričaju o tome da su oni pobijedili, a da smo mi parkirali autobus pred našim golom. Ali, nismo parkirali autobus već avion i to iz dva razloga - jer smo imali igrača manje i zato što smo u prvom meču pobijedili sa 3:1. Tada nismo parkirali ni autobus ni avion, već smo ih razbili na San Siru", rekao je Žoze Murinjo i dodao:

"Mislim da ove sezone nije viđen toliko kvalitetan meč od onog između Intera i Barselone na San Siru. Nisam vidio da je neki drugi tim igrao kao mi - agresivno smo napadali šampiona Evrope, postigli smo tri gola protiv njih".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC