• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spartak pred vratima Evrope, ali ko će ispasti?

Autor mondo.rs

Subotičani penalima savladali Radnički Niš. Poslednje kolo rešava sve dileme.

 Spartak pred vratima Evrope, ali ko će ispasti? Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS




Utakmica koja je privlačila najviše pažnje u pretposlednjem kolu Superlige Srbije, Spartak - Radnički Niš, rešena je pobedom domaćina 2:0, ali to i dalje ne znači da će "golubovi" naredne sezone igrati na međunarodnoj sceni.

Za takav uspeh potrebno im je da izbegnu poraz od Partizana u gostima naredne subote ili da Radnički u Nišu ne pobedi Napredak, pošto i pored toga što Spartak trenutno ima tri boda više, Radnički je bio bolje plasiran uoči plej-ofa i ako timovi budu bodovno poravnati, biće u prednosti...

Što se tiče borbe za opstanak, pitanje putnika u niži rang zajedno sa čačanskim Borcem i dalje je otvoreno. Strepe čak tri tima!

Rad, Javor i Bačka.

Iako su svi pobedili u 36. kolu, a Rad ima dva boda više od Javora i tri od Bačke, "građevinari" uopšte nisu bezbrižni, jer u poslednjem kolu gostuju u Ivanjici, dok Bačka igra protiv već otpisanog Borca. U slučaju poraza od Javora, a pobede Bačke, Rad će morati u niži rang jer je bio najlošije plasiran uoči plej-auta.

Da se, ipak, vratimo derbiju kola i duelu na Gradskom stadionu u Subotici.

Velika buka digla se pre utakmice, a Spartak je saopštenjem tražio da glavni sudija bude Milorad Mažić. To su potom podržali i gosti iz Niša, a FSS je onda i objavio da će tako biti.

Usledila je, ipak, promena. Navodno na predlog UEFA da najbolji srpski arbitar odmori jer ga očekuje finale Lige šampiona, za glavnog sudiju određen je Srđan Obradović.

A, on se prilično obrukao u 78. minutu, kada je dosudio drugi penal za domaći tim. Signalizirao je igranje rukom, iako je lopta prošla "kroz noge" Andriji Mijailoviću posle centaršuta Noborua Šimure.

Taj poklon umeo je da iskoristi Nemanja Nikolić, koji je svojim drugim pogotkom rešio pitanje pobednika.

I prvi je navodna želja Crvene zvezde postigao sa bele tačke. U 65. minutu bio je precizan pošto je prethodno Nikola Stanković na centaršut sa leve strane išao direktno u protivničkog igrača, ne gledajući loptu...

Pehovi za Radnički počeli su mnogo pre nepostojećeg penala, pošto je već u prvom poluvremenu zbog povrede morao da izađe Aleksandar Stanisavljević, a u 58. minutu i Siniša Babić, dok je u 49. minutu - zbog prigovora - drugi žuti karton dobio najbolji strelac tima, Milan Pavkov. Prvi mu je pokazan nepun minut ranije...

Ipak, gledajući po broju šansi i igri, Spartak je bio mnogo opasniji, stvorili su domaći igrači pet-šest prilika za gol, tako da se može reći da su i zasluženo pobedili.

Videćemo da li će to uspeti da iskoriste u poslednjem kolu...

SUPERLIGA, 36. kolo:

Napredak – Čukarički 3:2 (2:1)
/Ndiaje 10, 43, 61 - Docić 29, Fofana 77/

Vojvodina – Crvena zvezda 1:2 (1:1)
/Arsić 23 – Radonjić 38, Milić 74/

Voždovac - Partizan 1:1 (0:0)
/Luković 76p - Jevtović 52p/

Spartak - Radnički Niš 2:0 (0:0)
/Nikolić 65p, 79p/

Mačva - Javor 1:2 (0:1)
/Gemović 70 - Mrkaić 17, 73/

Borac - Radnik 2:0 (0:0)
/Mateus 47, Zoćević 53/

Rad - Zemun 3:2 (1:1)
/Lutovac 42, Petrović 61p, 62 - Podunavac 18, Simić 54/

Mladost Lučani - Bačka 1:3 (1:2)
/Pavlović 40 - Trivunović 16, Luković 18, Ilić 70/

TABELA: plej-of Crvena zvezda 57, Partizan 40, Spartak 37, Radnički 34, Voždovac 33, Čukarički 32, Napredak 30, Vojvodina 25, plej-aut Mladost 27, Zemun 25, Mačva 25, Radnik 25, Rad 25, Javor 23, Bačka 22, Borac 15.

Parovi poslednjeg kola (subota, 19. maj, 18.00): Partizan - Spartak, Čukarički - Vojvodina, Radnički - Napredak, Radnik - Mladost, Bačka - Borac, Zemun - Mačva, Javor - Rad, Crvena zvezda - Voždovac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC