• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Borac se ne predaje

U srijedu na "Grbavici" pada odluka o pobjedniku Kupa BiH. Željezničar i Borac odlučuju o trofeju. Prvi meč u Banjaluci završen bez pobjednika 1:1.

 KUP BiH: Borac se ne predaje Izvor: MONDO

Iako su u prvom meču finala Kupa BiH odigrali (1:1) pred svojim navijačima protiv Željezničara, fudbaleri banjalučkog Borca s puno optimizma su otputovali na revanš meč u Sarajevo.

Računica kod stručnog štaba i fudbalera je jasna na Grbavici postići pogodak i pokušati da mreža golmana Borca ostane netaknuta.

„Moramo postići gol i ne smijemo ga primiti. Ako želimo trofej Kupa BiH, a želimo, moramo tako odigrati. Oni imaju pozitivan rezultat iz prvog meča i biće ambijent na njihovoj strani i objektivno oni su favoriti, ali i mi imamo nadu i nadam se da ćemo ostvariti taj cilj, koji smo sebi postavili i prije prve utakmice i kojem smo bili blizu, a to je da ne primimo pogodak“, rekao je za MONDO trener Borca Zoran Marić, koji u revanšu neće moći računati na povrijeđenog Leonida Ćorića.

Napadač Borca Saša Kajkut je u prvenstvenom meču zatresao mrežu Željezničara na Grbavici. On smatra da njegov klub uprkos nepovoljnom rezultatu iz prve utakmice može do trofeja.

"Ja sam i prije izvlačenja rekao da u ovim duelima prednost domaćeg terena neće značiti puno u oviom duelima.Sticajem okolnosti oni su ostvarili povoljan rezultat u prvom meču, tako da je po meni sada sve otvoreno. Mi idemo u Sarajevo da damo gol više, a dosta toga zavisiće kakvu će igru da nam dozvoli igrači Željezničara. Mi želimo da osvojimi taj pehar namijenjen pobjedniku Kupa BiH čime bi praktično spasili sezonu pošto već možemo reći da je Željezničar novi šampion BiH“, rekao je za MONDO napadač Banjalučana.

Na drugoj strani tim Amara Osima ima priliku da osvoji duplu krunu. Dva kola prije kraja šampionata imaju četiri boda više od Borca u Premijer ligi BiH,a u Kupu protiv istog rivala imaju prednosat gola u gostima.


„Rezultat nam ide na ruku, ali to, međutim, ne znači da ćemo se na Grbavici braniti. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe kako bi što prije zabili gol večeras. Borac je dobra ekipa i ukoliko se budemo branili to će znati kazniti. Mislim da smo mi ipak mnogo kvalitetniji sastav i želja nam je da pobjedom osvojimo Kup", rekao je stijelac gola za Željezničar u prvom meču Edin Višća.

Revanš meč Kupa BiH Željezničar-Borac igra se u srijedu na Grbavici od 20 časova i 15 minuta (BHT1).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC