• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će gledat' Borčevu muku?

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Banjalučki Borac izborio je opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ali je ponovo iskazao najveću boljku koja prati crveno-plave fudbalere - neefikasnost!

 FK Borac - najneefikasnija sezona u istoriji Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Mijenjali su se treneri na banjalučkom Gradskom stadionu, skoro kao na klupi sicilijanskog Palerma, ali niko nije uspio da riješi problem postizanja golova što je na kraju krajeva i smisao fudbalske igre.

Borac kao da je sa Sicilije!?

Od Željka Vranješa, koji je vodio tim na početku sezone, preko Zorana "Kize" Milinkovića, mladog Igora Jankovića i Marka Maksimovića, koji je samo jednom sjedio na klupi, do posljednjeg Darka Vojvodića, Borcu nikako nije išlo postizanje golova.

Banjalučani su u još nedovršenoj sezoni, ponovo bili ekstremno neefikasni, sa prosjekom manjim od gola po utakmici odnosno 0.65, što je najgore u klupskoj istoriji.

Ukupno je banjalučki tim postigao 20 golova na dosad odigranoj 31 utakmici!

Najbolji golgeterski skor, "borčevci" su imali u sezoni 2012/13 kad su po meču pogađali mrežu čak 1.60 puta, što je svakako nedovoljno za armiju navijača Borca, ali opet duplo bolje od još nedovršene sezone.

Tada je ekipu vodio Slobodan Starčević, aktuelni strateg Krupe, koja je, za ilustraciju, ove sezone postigla 35 pogodaka, čak 15 više od Borca.

Jedini svijetli primjer na banjalučkom Gradskom stadionu bio je Petar Kunić, koji je postigao polovinu golova, tačno 10, dok su ostali dobrano podbacili.

Nisu onda nimalo nelogične riječi trenera Darka Vojvodića da će po završetku Premijer lige BiH napraviti remont na Gradskom stadionu i otjerati "pola" tima.

Kako god bilo, jasno je da je ova sezona bila najneefikasnija u istoriji kluba, a samo još dvije godine, Borac je imao prosjek ispod pogotka po utakmici. BIlo je to u sezoni 2014/15 kad su na 30 mečeva dali 26 golova (0.87), odnosno 2015/16 kad su ispali iz Premijer lige BiH sa prosjekom od 0.9 pogodaka po meču.

Sada su uspjeli da sačuvaju premijerligaški status, ali na čak 16 utakmica nisu zatresli mrežu!

I onda se svi čudimo što nema navijača na Gradskom stadionu? Da parafraziramo, "Nadrealiste": "Ko će gledat' tuđu muku?".

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gradsko_dijete_sLausa

Ja ću!Volim Borac pa makar bio i u beton ligi!Aj borac!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC