• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Butorović: Bio sam blag, mnogo blag

Predsjednik Vojvodine kaže da će sljedeći trener biti "znalac, autonoman i čvrste ruke". "Bio sam previše blag, to sebi zamjeram", kaže Buturović.

 Butorović: Bio sam blag, mnogo blag Izvor: MONDO

Vojvodina je bila jedan od favorita za osvajanje trofeja u domaćim takmičenjima, ali je na kraju ostala i bez Evrope! Vrijeme je da se na "Karađorđu" naprave veliki rezovi, a to i najavljuje predsjednik kluba Ratko Butorović.

Četiri trenera smijenila su se na klupi Vojvodine u sezoni 2009/10. a najveći pečat ostavio je Branko "Sosa" Babić koji je afirmisao nekolicinu mladih igrača i pridružio ih prvom timu. Njega je naslijedio Milan Đuričić koji je na sva usta najavljivao pobjedu u Kupu, ali...Na kraju je i on otišao.

U inetrvjuu "Sportskom žurnalu", Butorović je rekao da naredni trener treba da ispunjava nekoliko uslova, a prije svega da je znalac.

"Tražimo znalca, onog koji je sposoban da radi i da sprovede gvozdenu disciplinu. Hoćemo čovjeka koji je autonoman, sposoban da se odupre bilo čijem uticaju sa strane i da ostane naš dvije, tri godine. Nije lako, ali moramo ga pronaći. Ovog puta nemamo pravo na grešku", rekao je Butorović.

Predsjednik "lala" je ostao pri tvrdnji da je sa igračkim fondom kakav je imala Vojodina "prava umjetnost ostvariti loše rezultate". Naveo je i da su igrači za svaki bod bili plaćeni po 300 evra - što kad se izračuna sa saldom na kraju prvenstva (45 bodova) iznosi 13.500 evra.

"Najkraće, rečeno zatajio je sportski dio...To, naravno, ne znači da i mi iz rukovodstva ne snosimo dio odgovornosti, ali su igrači imali vrhunske uslove za rad. Osvojeni bod smo plaćali 300 evra, za plasman u polufinale kupa igračima pripada po 10.000 evra, a da su osvojili kup delili bi 100.000 evra. Zar to u sveopštoj krizi nije stimulativno?", pita se Butorović.

"Bata Kan Kan" je ljut i na Džozefa Kizita. "Ako su Mrđa i Lovrić prihvatili produžetak ugovora, zašto nije i Kizito. Gledao je samo svoj interes, a busao se u grudi da voli Vojvodinu".

Butorović je rekao i da nije zadovoljan radom generalnog sekretara Radisava Rabrenovića i sportskog direktora Miodraga Pantelića, ali da to ne znači da će otići iz kluba.

Butorović je kritičan i prema sebi.

"Sebi najviše zamjeram na tome što sam, suprotno svojoj ličnosti, bio previše blag...Što se tiče mog rada neka me ojcenjuju drugi. Kad sam prvi put došao u Vojvodinu imala je dug od 2,5 miliona evra. Dan prije mog hapšenja na računu bilo je 4,5 miliona evra i 150.000 dolara. Kad sam ponovo postao predsjednik naslijedio sam dugo od 2,5 miliona evra, plus još dugovanje prema dobavljačima. Za to vrijeme smo tri puta igrali u Evropi, dva puta smo bili u finalu kupa, koliko i za prethodnih sto godina", rekao je predsjednik Vojvodine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC