• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upozorenje navijačima: Opasnosti na drumu

Britanska vlada objavila preporuke navijačima koji planiraju da idu u Južnu Afriku. U najkraćem, čuvajte se svega!

 Upozorenje navijačima: Opasnosti na drumu Izvor: MONDO

Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Južnoj Africi biće veliki izazov za organizatore, ali i za navijače iz cijelog svijeta, koji svaki dan dobijaju preporuke šta treba da čine da im ne bi prisjeo fudbalski praznik.

Britanska vlada upozorila je svoje državljanje koji planiraju da idu u Afriku da nikako ne nasjedaju na eventualne saobraćajne nezgode na koje naiđu, jer bi to mogle da budu lažne saobraćajke i zamke lopova.

"Ako vidite neku osobu koja traži pomoć bolje je da pozovete policiju nego da zaustavljate vozilo i sami pokušate da joj priteknete u pomoć", navodi se u upozorenju.

Procjenjuje se da će više od 25.000 engleskih navijača otići u Afriku i gledati tim Fabija Kapela u Kajptaunu, Rustenburgu i Port Elizabetu (u prvoj fazi takmičenja).

Navijači su upozoreni i da budu obazrivi na semaforima i da drže zaključana vrata i da zatvore prozore. Takođe i da vredne stvari drže tako da budu neupadljive, "najbolje u cipelama".

Opasna je i vožnja noću, pogotovo u dijelovima gradova u kojima nema uličnog osvjetljenja. Ne samo da je veća mogućnost pljačke ili otmice, već je moguće da se na putu nađu i životinje ili da vam u susret ide drugi automobil bez osvjetljenja.

Oni koji žele da upoznaju Afriku i planiraju da veću destinaciju prolaze automobilima, preporuka je da značajno smanje alkohol, ali i da dobro napune rezervoar, jer je velika razdaljina između benzinskih pumpi.

Izazov, u svakom slučaju.

(MONDO )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC