• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MLADI: Počinju pripreme za mečeve odluke

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije 26. maja igra prijateljski meč protiv Rumunije. Dujković testira grupu igrača.

 MLADI: Počinju pripreme za mečeve odluke Izvor: MONDO

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije će od 11. avgusta do 7. septembra igrati tri odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a selektor Ratomir Dujković planira da pozove sve najbolje što ta zemlja ima u tom uzrastu.

Prije tog ciklusa, "orlići" će naredne nedelje odigrati prijateljski meč sa Rumunijom (26. maja, 17 časova) u Turn Severinu, gdje će biti otvoren i jedan od najmodernijih stadiona u toj zemlji.

Za taj meč Dujković je pozvao:

golmani: Živko Živković (Metalac), Vasa Vasić (Vintertur) i Budimir Janošević (Jagodina);

odbrana: Dejan Karan (Vojvodina), Vujadin Savić (Crvena zvezda), Marko Jovanović (Partizan), Siniša Stevanović (Spartak), Slavko Lukić (Smederevo), Dušan Brković (Hajduk Kula), Nikola Leković (Bežanija) i Rajko Brežančić (Teleoptik);

sredina terena: Miloš Žeravica (OFK Beograd), Slobodan Medojević, Dušan Tadić (Vojvodina), Ivan Radovanović (Atalanta), Marko Stanojević (Rad) i Marko Milinković (Košice).

napad: Vojo Ubiparip (Spartak), Nemanja Milić (OFK Beograd), Stefan Šćepović (Sampdorija) i Miloš Živanović (Hajduk Kula).

Do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Danskoj Srbija će odigrati tri meča - protiv Slovačke, Hrvatske i Kipra - i na sva tri mora da pobijedi ako misli da nastavi kontiunuitet igranja na šampionatu Starog kontinenta.

Dujković planira da za taj ciklus pozove i igrače koji konkurišu za odlazak na Mundijal - Ivana Obradovića, Radosava Petrovića, Nemanju Tomića, Miralema Sulejmanija, Nemanju Matića, Slobodana Rajkovića...

"Vjerujem da u avgustu i septembru možemo da ostvarimo tri pobjede i plasiramo se na Evropski šampionat. Očekujem da ćemo za ostvarenje tog cilja imati i igrače koji konkurišu za nacionalni tim na predstojećem Mundijalu. Poslije Svjetskog prvenstva pozvaću Petrovića, koji nam je preko potreban jer zbog povrede ne možemo da računamo na Fejsu, kao i Obradovića s kojim ćemo rješiti problematičnu poziciju lijevog beka. Tu su još i Matić, Rajković i Sulejmani. S ovom grupom fudbalera imaćemo i te kako realne šanse da pobijedimo sve do kraja", rekao je Dujković "Večernjim novostima".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC