• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac osvojio Kup BiH

Fudbaleri Borca osvojili su Kup BiH pošto su u revanš meču finala remizirali sa Željezničarom 2:2 na Grbavici. U prvom meču u Banjaluci bilo je 1:1.

 Borac osvojio Kup BiH Izvor: MONDO

U sjajnoj atmosferi pred oko 11.000 gledalaca na stadionu Grbavica u Sarajevu Željezničar i Borac odigrali su 2:2, pa je nakon 1:1 iz prve utakmice trofej namijenjen pobjedniku Kupa BiH zasluženo otišao u ruke Banjalučana.

Borac je na poluvremenu vodio 2:0, Željo se početkom drugog poluvremena ekspresno vratio u igru izjednačivši na 2:2, ali nije uspio da do kraja slomi odbranu gostiju.

Fudbaleri Borca tako su po prvi put u istoriji osvojili Kup BiH, a do njega su došli bez ijednog poraza u ovom takmičenju.

Pogledajte FOTO GALERIJU sa Grbavice

Iako je poslije 1:1 u prvom meču u Banjaluci favorit za osvajanje trofeja bio Željezničar, fudbaleri Borca poručili su pred odlazak u Sarajevo da se ne predaju i to su pokazali već na samom početku revanš utakmice.

U 6. minutu šut fudbalera Borca za 20-ak metara izblokirao je Mešić, golman Šehić krenuo je na visoku loptu pa stao, a njegovo oklijevanje kaznio je Stevanović i šutom sa desetak metar zatresao mrežu domaćina.

Željezničar je samo dva minuta kasnije mogao do izjednačenja, ali je Bućan nakon solo prodora umjesto mreže pogodio stativu.

U 26. minutu novi šok za domaće navijače. Jandrić je centrirao s desne strane, defanzivac Željezničara Bajić nedovoljno zahvatio loptu koja se ponovo odbila u prostor između Šehića i zadnje linije što je iskoristio Kajkut i pospremio loptu za vođstvo od 2:0.

Iako je Željezničar imao veći posjed lopte, Borac je u prvom poluvremenu bio opasniji, zahvaljujući vrlo nesigurnoj odbrani domaćina koja je kumovala kod oba pogotka. Loše poteze svoje zadnje linije domaći navijači "nagradili" su čak uzvicima poput onoga "Ćulume, napolje", namijenjenih defanzivcu Želje.

Kada je Višća u 40 minutu solo prodor završio udarcem pored stative golmana Kneževića, bilo je jasno da će Borac na odmor otići sa velikom prednošću.



Trener Željezničara Amar Osim sigurno je imao šta da kaže svojim fudbalerima u svlačionici, a njegovi savjeti urodili su plodom gotovo odmah čim su se igrači vratili na teren.

U 49. minutu nakon centaršuta s desne strane Bućan je spustio glavom loptu za Višću, koji je snažnim udarcem sa 14 metara savladao nemoćnog Kneževića - 2:1.

U 55. minutu furiozna igra Željezničara u drugom poluvremenu krunisana je još jednim pogotkom. Domaći fudbaleri na brzinu su izveli slobodan udarac na sredini terena, Radovanović je centrirao za Bešliju koji glavom pogađa za potpuni povratak Željezničara u meč.


Sarajlije su nastavile sa napadima, a Osim je sve karte bacio u napad uvođenjem Mešanovića i Rovčanina, ali odbrana Borca uspjela je da se konsoliduje, čemu je doprinio i sigurni Knežević na golu.

Iako su se smjenjivali udarci Višće, Bućana i Bešlije, Borac je uspio da se odbrani i čak propustio dve odlične prilike da stavi "tačku na i".

U 87. minutu Jandrić se nakon neuspješne ofsajd zamke našao u šesnaestercu iskosa sa desne strane, golman Šehić krenuo je već da presječe centaršut, ali udarac Jandrića završio je iznad prečke.

Još bolju priliku imao je Stevanović u posljednjem minutu utakmice, ali je iz situacije "jedan na jedan" sa Šehićem, golman Željezničara izašao kao pobjednik.

Fudbaleri Borca do kraja ipak nisu kažnjeni za ove promašaje, pa trofej Kupa BiH zasluženo odlazi u Banjaluku.

Prije utakmice igrači oba tima izašli su noseći transparent "Stop nasilju, dajmo mjesta sportu" a na tribinama su se mogli vidjeti reprezentativci BiH Edin Džeko i Miralem Pjanić, Mehmet Baždarević i brojne ličnosti iz javnog i političkog života poput visokog predstavnika za BiH Valentina Incka, člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i drugih.

Izjave trenera obje ekipe nakon meča pročitajte OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC