• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuča u Podgorici, pljevaljsko hvala Šarićima

Pljevaljski Rudar prvi je fudbalski klub u Crnoj Gori koji je u istoj sezoni osvojio i prvenstvo i Kup. Dok su Pljevljaci slavili, "varvari" se tukli sa policijom.

 Tuča u Podgorici, pljevaljsko hvala Šarićima Izvor: MONDO

Samo četiri dana nakon što su obezbijedili titulu nacionalnog šampiona, prvu u istoriji kluba, fudbaleri Rudara domogli su se i trofeja namijenjenog pobjedniku Kupa Crne Gore.

U finalnoj utakmici, Pljevljaci su na stadionu pod Goricom slavili protiv Budućnosti - 2:1 (2:0).

Golove za Rudar postigli su Ranđelović u 4. minutu iz penala, kojem je prethodilo isključenje kapitena podgoričkog tima Gorana Perišića. Drugi gol Rudara postigao je Igumanović u 36. minutu nakon šuta sa preko dvadeset metara.

Poraz Budućnosti ublažio je u 83. minutu Stolica parabolom sa linije šesnaesterca.

Desetak minuta po završetku meča, u centru Podgorice izbila je žestoka tuče grupe navijača Budućnosti, takozvanih "varvara" i policije. Prema nezvaničnim informacijama, u sukobu su učestvovali navijači koji nisu pratili meč sa tribina već ispred video bima u blizini stadiona.

Riječ je o grupi navijača koja, nezadovoljna rezultatima kluba, bojkotuje mečeve Budućnosti i zahtjeva smjenu uprave kluba.

Prema nezvaničnim informacijama, tuča je izbila kada su navijači željeli da dođu do stadiona i izraze protest zbog rada uprave, a u tome ih je spriječila policija. Ima više povrijeđenih i uhapšenih, a stradalo je i nekoliko kafića u okolini stadiona koji se nalazi u centru Podgorice.

Inače, "dupla kruna" Rudara stiže u škakljivom trenutku za pljevaljski klub zbog činjenice da je predsjednik i glavni finansijer Rudara Duško Šarić, rođeni brat balkanskog narkobosa Darka za kojim je krajem prošle godine raspisana crvena Inteprolova potjernica zbog šverca 2,2 tone kokaina.

Šef stručnog štaba pljevaljskog sastava Nebojša Vignjević po završetku meča nije zaboravio da istakne veliku podršku koju je njegov tim dobio od prvog čovjeka kluba, kao i gradonačelnika Pljevalja Filipa Vukovića koji je nedavno ustalasao strasti u crnogorskoj javnosti izjavom da "čak i da zna gdje se nalazi odbjegli Šarić nikada ga ne bi odao policiji".

"Bojim se da ne zazvoni neki sat i probudi me iz sna. Bilo je teško, ali nakon trijumfa sve se zaboravlja. Ovakav uspjeh ne bi bio izvodljiv bez velike podrške koju smo imali od predsjednika Duška Šarića i gradonačelnika Filipa Vukovića", prokomentarisao je Vignjević.

Rudar je trijumfom u finalu Kupa postao i najtrofejniji crnogorski klub, pošto je u vitrinama već imao jedan trofej pobjednika Kupa (2007).

(MONDO - foto: arhivska fotografija www.varvari.me)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC