• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobjeda Zvezde u Čikagu, na redu PSŽ

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su Legiju iz Varšave rezultatom 1:0 (0:0) i plasirali se u finale Kupa sestrinskih gradova u Čikagu.

 Pobjeda Zvezde u Čikagu, na redu PSŽ Izvor: MONDO

Pobjedonosni gol postigao je Miloš Trifunović u 75. minutu, poslije sjajnog centaršuta Nemanje Nikolića, ali i serije promašaja fudbalera srpskog tima.

Iako nije nastupila u najjačem sastavu, Zvezda je mogla da ostvari i ubjedljiviju pobjedu. Šansu utakmice nije iskoristio Nemanja Nikolić, koji je devet minuta prije kraja sa "bijele tačke" pogodio prečku.

Pogledajte FOTO-GALERIJU

Crveno-bijelima će se u finalu sastati sa Pari sen Žermenom, koji je u drugom polufialu bio bolji od domaćina, ekipe Čikago Fajer identičnim rezultatom - 1:0, pogotkom Šantoma u 14. minutu.

Utakmica za trofej na programu je u noći između subote i nedjelje.

Zvezda je protiv Poljaka odigrala borbeno, pokazavši veliku želju za trijumfom, u kojoj se "potkralo" i dosta grešaka.

Legija se branila ofsajd zamkama, a zvanični sajt crveno-bijelih prenosi da su američke sudije prilikom tih procjena, ali i ukupnim učinkom, pokazale da nemaju kvalitet i autoritet evropskih ili južnoameričkih kolega.

Puštanjem oštre igre fudbalerima oba tima, glavni arbitar je uticao na povećanje nervoze na terenu, a to je kulminiralo isključenjima golmana crveno-bijelih Bobana Bajkovića i fudbalera Legije Kumbeva.

Ratko Dostanić ukazao je povjerenje nekolicini igrača koji su u domaćem prvenstvu igrali malo ili nimalo. Posebno su zadovoljili Nemanja Nikolić i Branimir Subašić, nagovestivši da bi sljedeće sezone mogli ozbiljno da se bore za mjesta u najboljih 11.

Zvezda je prokockala dobre prilike preko Slavka Perovića u 17. i 57. minutu (golman odbio loptu u korner), zatim preko Subašića u 20. i posebno pet minuta prije kraja, kada nije uspio da nadmudri Maknovskog u situaciji "jedan na jedan".

Ipak, pridošlica iz Javora Trifunović uspio je da obraduje oko 3.000 Srba kada se već činilo da će pobjednik morati da se traži u produžecima.

Legija je poslije tog pogotka zaigrala ofanzivnije, čime je otvorila prostor za seriju brzih kontranapada crveno-bijelih, preko Marka Mugoše, Darka Lazovića, Nikolića, Trifunovića... Promjena na semaforu ipak više nije bilo.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Mikić, Vilotić, Đorđević, Reljić, Jeremić, Savio, Nikolić, Trifunović, Perović, Subašić. Igrali su još: Lazović, Mugoša, Savić, Stamenković i Bogdanović.

LEGIJA: Maknovski, Režničak, Vavžinjak, Kumbev, Kiebočik, Kosecki, Giza, Jažebovski, Ribus, Ivanski, Gželak.

(MONDO, foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC