• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lane Jovanović: Iz sjenke do podviga!

Novi napadač Liverpula Milan Jovanović sa nestrpljenjem očekuje početak priprema za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

 Lane Jovanović: Iz sjenke do podviga! Izvor: MONDO

Popularni Lane se po okončanju sezone u Belgiji preselio u Novi Sad, gdje je trenirajući sa fudbalerima Vojvodine održavao formu pred okupljanje "orlova", zakazano za ponedjeljak 24. maja.

Jovanović smatra da reprezentacija Srbije ima potencijal da u Južnoj Africi napravi iznenađenje, ali je istakao da to mora da bude "iznenađenje za druge, a ne za nas".

"Važno je da budemo skromni, da ostanemo na zemlji. Brazil, Španija, Argentina, Njemačka i Italija su favoriti po tradiciji. Mi bi svoju šansu trebalo da tražimo iz senke".

On je apostrofirao kvalifikacioni okršaj sa Francuskom, septembra prošle godine u Beogradu (1:1), kao primjer "kako ne treba igrati važnu utakmicu".

"Nisam siguran da smo se za tu utakmicu pripremili na pravi način. Tenzija je svakim danom rasla, kao da je u pitanju rat. A sport ipak treba posmatrati kao viteštvo. Budimo realni, pa priznajmo da je Francuska bila veliki favorit grupe, a da smo mi osvajanjem prvog mjesta napravili podvig. Mi smo malo nerealni i neskromni, priznajemo samo ako smo apsolutni pobjednici".

Jovanović je svestan kvaliteta kojima raspolažu protivnici u grupi - Gana, Njemačka i Australija, prvenstveno Nijemci.

"Imali smo teške momente i tokom kvalifikacija, ali smo korak po korak došli do cilja. Stekli smo veliko iskustvo i mislim da smo sposobni da u teškom momentu budemo pravi. Zašto bismo se plašili? Ako hoćemo da budemo veliki, onda moramo da preskočimo i tu stepenicu, da jednu veliku ekipu pobijedimo na velikom takmičenju".

Snagu "orlova" vidi u kolektivu.

"Tokom kvalifikacija su svi dobijali priliku da igraju. Selektor Antić nam je na pravi način ulio samopouzdanje, pokazavši svakom pojedincu da vrijedi i da je važan timu".

Velika je šteta što zbog povreda nisu u konkurenciji Ivica Dragutinović i Boško Janković.

"Izlišno je govoriti o njihovim igračkim kvalitetima, ali to se može nadoknaditi. Nedostajaće nam prije svega zbog hemije koja je napravljena u reprezentaciji. Ali nije sve u našoj moći... Nadam se da će bar ostali igrači doći na pripreme spremni. I ranije sam govorio da će naša šansa na Svjetskom prvenstvu umnogome zavisiti od zdravstvenog biltena na početku priprema".

Po povratku iz Južne Afrike, Laneta će sačekati početak novog poglavlja u klupskoj karijeri, kada zaduži crvenu opremu Liverpula!

"Potpisom ugovora sam završio samo pola posla. Ona teža polovina je da se izborim za svoj status".



"Bez obzira na jednu lošu sezonu i period kojim se ne može pohvaliti, Liverpul je klub koji uvijek ima dvadesetak vrhunskih igrača. Biće puno utakmica i tu vidim prostor da pronađem svoje mjesto. Sama pomisao da ću igrati na Enfildu je velika inspiracija".

Priča o odlasku iz Standarda bila je aktuelna nekoliko godina, praktično u svakom prelaznom roku.

"Stalno su drugi to potencirali, a ja pokušavao da stišam priču i kanališem je u drugom pravcu. Mislim da je moja najveća pobjeda što sam tri godine uspješno igrao pod pritiskom. Pričalo se da idem, a ja ipak ostanem u Standardu i moram ponovo da tražim motiv..."

Četiri sezone u Liježu smatra najljepšim periodom u karijeri.

"Osvojio sam sve na klupskom i individualnom planu, doživio kompletnu sportsku satisfakciju i mogu biti jako zadovoljan".

Milan Jovanović u Belgiji je zbog "britkog jezika" bio ljubimac medija.

"Često se moje mišljenje nije poklapalo sa mišljenjem većine. Uvijek sam govorio da nisam horski pjevač. Teško je opstati sa takvom filozofijom danas... Ali ja sam imao sreće da sam prvo pustio korijene, pa onda pričao".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC