• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Mrđa je "broj jedan"!

Zajednica superligaša proglasila je napadača Vojvodine i reprezentativca Srbije Dragana Mrđu za najboljeg igrača sprskog prvenstva.

 JSL: Mrđa je "broj jedan"! Izvor: MONDO

Mrđa je u protekloj sezoni bio i prvi strelac Jelen Superlige Srbije sa 22 pogotka.

"Imao sam sjajnu sezonu i sve sam učinio da dođem do priznanja, za šta su zaslužni i saigrači i klub",
rekao je Mrđa novinarima.

"Ekipa nije ostvarila zacrtane ciljeve, ali to je fudbal. Nadam se da će Vojvodina u skorijoj budućnosti biti prvak države".


Upitan da li će ostati u Novom Sadu, Mrđa je rekao: "Kako stvari stoje - izgleda da neću".

Napadač Vojvodine koncentrisan je na pripreme reprezentacije za Svjetsko prvenstvo i nada se da će izboriti mjesto u timu.

"Daću maksimum i pokušaću da se nametnem selektoru, kao što sam to radio u prvenstvu. Glupo bi bilo kada bih rekao da se ne nadam odlasku u Južnu Afriku. Svaki igrač koji je dobio poziv za pripreme se nada tome".

Saša Marković (OFK Beograd) nagrađen je kao najbolji mladi igrač, dok je šef stručnog štaba Spartaka Zoran Milinković proglašen za najboljeg trenera u minuloj sezoni.

Milinković, koji je predvodio Spartak do četvrtog mjesta u JSL, istakao je da će nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope predstavljati veliki izazov za njega i klub.

"Ponosan sam zbog nagrade koje su mi dodijelile moje kolege, to je čast i obaveza. Evropa je veliki izazov, kao i naredno prvenstvo. Ali, mnoge stvari zavise od budžeta, kao i svim klubovima u Srbiji. Vidjećemo šta će se događati u narednih par dana".

Trener Spartaka je optimista kada je u pitanju rezultat nacionalnog tima na Svjetskom prvenstvu.

"Veliki sam optimista, vjerujem u Antićeve izabranike. Vjerujem da će naša reprezentacija poletjeti visoko, u skladu sa svojim nadimkom".



Idealni tim sezone - "Jelen Supertim" - po izboru trenera superligaških klubova izgleda ovako:

Stamenković (Crvena zvezda) - Ninkov (Zvezda), Vilotić (Zvezda), Krstajić (Partizan), Lomić (Partizan) - Fejsa (Partizan), Petrović (Partizan) - Lazetić (Zvezda), Tadić (Vojvodina), Moreira (Partizan) - Mrđa (Vojvodina).

Nagradu za najbolju fotografiju sa superligaških terena dobio je fotoreporter lista "Blic" Aleksandar Dimitrijević. Njegovo remek djelo nastalo je na utakmici Rad - Crvena zvezda.

Predsjednik FSS Tomislav Karadžić na kraju sezone je izrazio zadovoljstvo radom Zajednice superligaša.

"Ovo je bila naporna i neizvjesna sezona, u kojoj se do kraja prvenstva nije znalo ko će ispasti iz lige, a ko će biti šampion. Bilo je dobro takmičenje, regularna liga".


"Imamo dobre igrače, dobru arbitražu, ali fali nam infrastruktura. Sada se okrećemo Južnoj Africi, a od septembra kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Gradi se Kuća fudbala u Staroj Pazovi, FSS će učiniti sve da srpski fudbal bude najbolji u regionu
", poručio je Karadžić.

(Tanjug, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC