• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Van Galova ofanziva i Murinjove zamke

U subotu će cio fudbalski svijet gledati ka Madridu i pitati se može li Luj Van Gal da se suprotstavi "Gospodinu Specijalnom".

 LŠ: Van Galova ofanziva i Murinjove zamke Izvor: MONDO

Udariće junak na junaka u subotu uveče. Sudariće se giganti, Bajern i Inter, majstori, Arjen Roben i Vesli Snajder, neumorni borci, Mark Van Bomel i Dejan Stanković, vrhunski golgeteri Ivica Olić i Dijego Milito...

Ali, više od svega, fudbalski svijet očekuje sudar filozofija Luja Van Gala i Žozea Murinja, kome će to vjerovatno biti posljednja utakmica na klupi Intera, jer je izvjesno da će preuzeti Real.

Holandska misao i njemačka krv ne priznaju odbranu kao opredjeljenje i jasno je da će Bajern od 20,45 na travi Santjago Bernabeua krenuti ka golu Žulija Cezara.

Ali, po opštem mišljenju najbolji taktičar na planeti sigurno sprema zamku, a dokazano je protiv Čelsija i Barselone, da raspolaže vojskom sposobnom da odgovri na zadatke, da protivnika zadrži na distanci, ali i da se brzo transformiše za kontranapad.



"Siguran sam da ćemo mi napadati, a da će se Inter braniti", slaže se sa pretpostavkama stručnjaka i Arjen Roben, koji će u odsustvu kažnjenog Franka Riberija morati da preuzme veliku odgovornost na svoja pleća.

"Dobro poznajem Murinja i znam da uvijek izvuče maksimum iz ekipe. Takođe znam da mu nije cilj da razgali publiku tako što će njegov tim igrati lepršavo, važan mu je samo rezultat. U Bajernu je drugačije, želimo i da igramo lijepo i da pobijedimo", dodao je Holanđanin, koji je ove sezone dalekometnom paljbom "cijepao" mreže Fiorentine, Mančester junajteda i Liona.

Bavarci će u osmom finalu pokušati da osvoje petu titulu šampiona Evrope, a Inter je u prethodna četiri pokušaja dva puta bio najbolji na Starom kontinetu, ali najvrijedniji pehar čeka već 45 godina.

"Murinjo je sistematičan i precizan. Sve shvata ozbiljno i plaši protivnike. A šta je smislio za Bajern? To je za sada tajna, ljudi će to vidjeti u subotu uveče", izjavio je golman Intera, Žulio Cezar.

Samjuel Eto je sa Barselonom dva puta osvajao Ligu šampiona, a ima namjeru da pehar "sa velikim ušima" podigne i treći put.

"Svjesni smo šta pobjeda u Ligi šampiona znači za navijače Intera. To će biti finale iz snova za njih, koje čekaju cio život. Za trijumf nam je potreban pravi stav i volja za borbom".

Oba prethodna finala Kamerunac je igrao protiv Engleza, Arsenala i Mančester junajteda.

"Sa Bajernom je druga priča. To je odlična ekipa u usponu forme", zaključio je Samjuel Eto.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC