• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opšta tuča Argentinaca i Brazilaca

Argentinsko-brazilski okršaj u četvrtini finala Kopa Libertadores nije mogao da prođe mirno.

 Opšta tuča Argentinaca i Brazilaca Izvor: MONDO

Poslije pobjede od 1:0 u Porto Alegreu, Internasional se domogao poraza od 2:1 u La Plati i zbog gola u gostima izbacio u tom momentu aktuelnog klupskog prvaka Južne Amerike, Estudijantes.

Način na koji ih je brazilski tim izbacio, Argentinci nisu podnijeli i po završetku meča počela je sveopšta tuča na terenu i oko njega, u kojem je bilo i povrijeđenih.



Inter je gubio sa 2:0 do tri minuta prije kraja utakmice kada je Đulijano pogodio mrežu "studenata" i srušio njihove snove o odbrani titule. Golove za Estudijantes postigli su Leandro Gonzales, na asistenciju Huana Sebastijana Verona, a samo minut kasnije rezultat za polufinale donio je Enco Perez nevjerovatnim udarcem iz velike udaljenosti.

Tuču je započeo defanzivac Estudijantesa Leandro Desabato, koji je udario sunarodnika na golu brazilskog tima, Roberta Abodancijerija. To je bio povod da se u kavgu umješaju igrači, ali i stručni štabovi oba tima, tako da se tuča raširila svuda naokolo.

Nakon što su uspjeli da "živi" izađu sa stadiona, fudbaleri Internasionala mogli su da se okrenu protivniku u polufinalu, takođe brazilskom Sao Paulu.
U noći između četvrtka i petka u polufinale se plasirao i Universidad de Čile i to preko Flamenga, za koji igra Dejan Rambo Petković.

Flamengo jeste dobio revanš u Santijagu rezultatom 2:1, ali nije uspio da nadoknadi poraz u prvom meču na svojoj Marakani, kada je Universidad bio bolji sa 3:2. Zbog dva gola u gostima, Čileanci idu u polufinale, gdje će im protivnik biti meksička Gvadalahara.

Flamengo je dominirao u prvom poluvremenu, ali je najbolju šansu imao Universidad preko Valtera Montilja, koji je pogodio stativu.

Revanširao mu se igrač Flamenga Leo Moura, koji je pogodio prečku, a potom je najpopularniji brazilski tim ipak došao do vođstva prije odlaska na odmor. Vagner Lav bio je siguran na centaršut Adrijana.

Flamengo je nastavio da napada u drugom poluvremenu, ali je Montiljo ovog puta pogodio gol, umjesto stativu - 1:1, tako da su Brazilci imali 20 minuta da postignu tri gola.

Postigli su samo jedan, 13 minuta pre kraja, kada je Adrijano zakucao u mrežu asistenciju Moure.

Flamengo je jurio prvu titulu prvaka Južne Amerike još od 1981. godine, kada su crno-crveni jedini put pokorili kontinent.

Naslov prvaka Južne Amerike neuspješno je branio Estudijantes, koji je prošle sezone četvrti put osvojio Kopa Libertadores. Ipak, drugi argentinski tim je rekorder u ovom takmičenju, a radi se o Independijenteu, koji ima sedam titula, bez poraza u finalima.

Dominaciju Argentinaca u južnoameričkom klupskom fudbalu upotpunjuje Boka Juniors sa šest titula i tri finala, a iza Independijentea i Boke, nalazi se urugvajski Penjarol sa pet titula iz devet finala. Najbolji brazilski tim je Sao Paulo sa tri titule iz tri finala, a isti skor imaju Nasional (Urugvaj), Olimpija (Paragvaj), Gremio (Brazil).

Dvije titule, uz dva finala, imaju River Plata (Argentina) i Kruzeiro (Brazil), dvije titule, sa jednim porazom u finalu ima Santos (Brazil).

Ukupno, klubovi iz Argentine osvojili su 22 titule, uz osam poraza u finalima, Brazilci imaju 13 titula, ali i 15 poraza u finalima, dok timovi iz Urugvaja imaju skor 8-7... Slijede Paragvaj (3-3), Kolumbija (2-7), Čile (1-7), Ekvador (1-2), Peru (0-2) i Meksiko (0-1).

Meksiko je, iako geografski zemlja iz Srednje Amerike, tek nedavno primljen kao ravnopravni učesnik Kopa Libertadores.

Novi šampion, poslije dvomeča u finalu, biće poznat poslije 18. avgusta.

REZULTATI ČETVRTFINALA:

(16) Flamengo (Brazil) - (8) Universidad de Čile (Čile) 2:1, prvi meč 2:3
(5) Libertad (Paragvaj) - (13) Guadalahara (Meksiko) 2:0, prvi meč 0:3
(3) Estudijantes (Argentina) - (6) Internasional (Brazil) 2:1, prvi meč 0:1
(10) Kruzeiro (Brazil) - (2) Sao Paulo (Brazil) 0:2, prvi meč 0:2

PAROVI POLUFINALA:

(8) Universidad de Čile (Čile) - (13) Guadalahara (Meksiko)
(6) Internasional (Brazil) - (2) Sao Paulo (Brazil)

Polufinalni mečevi biće odigrani 28. jula, odnosno 4. avgusta, a finalni mečevi 11. i 18. avgusta.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC