• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako su se zakačili Žoze Murinjo i Stiv Neš!?

NBA košarkaš isprozivao je trenera Intera za taktiku, ali ko je pomislio da će mu "Specijalni" ostati dužan?

 Kako su se zakačili Žoze Murinjo i Stiv Neš!? Izvor: MONDO

Ne žive na istom kontinentu, nisu iste nacionalnosti, ne bave se istim poslom, tj. sportom, čak se ni ne poznaju lično, a uspjeli su da se "zakače".

Preko Twittera!

Internet globalizacija spojila je trenera Intera, Žozea Murinja i NBA zvezdu Finiks Sansa, Stiva Neša i kreirala jedan od najneobičnijih sportskih rivaliteta.

Kanađanin Neš, jedan od najboljih plejmejkera svijeta u poslednjih 20 godina, veliki je fan "pravog", ne američkog fudbala i svo slobodno vrijeme tokom NBA plej-ofa provodi prateći završnice evropskih liga, kao i Lige šampiona.

Svoju strast podijelio je sa "sljedbenicima" na Twitteru i u nekoliko postova oštro je kritikovao taktiku Žozea Murinja.

Polufinalnu pobjedu Intera u Ligi šampiona u dva meča nad Barselonom (3:1, 0:1), a naročito način na koji je Inter igrao u revanšu, Neš je opisao ovako: "Interovih XI: But, Jašin, Benks, Zof, Mejer, Tomaševski, Zubizareta, Šmajhel, Klemens, Iguita, Čilaver..."

Sva jedanaestorica su čuveni golmani, možda i najbolji u istoriji sporta.

Bez sumnje, bila je to aluzija na Murinjovu defanzivu poslije milanskih 3:1 i isključenja Tijaga Mote u 31. minutu revanša. No, to Portugalca nije uzbudilo previše. I prije tog "twitta", Murinjo je prokomentarisao da "nije parkirao autobus ispred gola na Kamp Nou, nego avion", i postavio kontra-pitanje: "A, šta je trebalo da uradim sa desetoricom, poslije 3:1 u prvom meču?"

Konkretno, na Nešovo podrugivanje, Murinjo je rekao:

"Ništa strašno..."

Pa, nastavio.

"Čujem da je dobar čovjek. Ne postoji problem. Ne dopada mi se to što je rekao (napisao), ali on je odličan igrač i ima pravo da ima svoje mišljenje", dodao je Murinjo.

"Mogu da prepoznam komentare pravih fudbalskih ljudi, koji razumiju koliko smo dobro odigrali tu utakmicu (revanš sa Barsom) i koliko priznanja zaslužuju igrači", rekao je Murinjo u intervjuu za londonski "Sunday Times".

"A, onda prepoznam komentare nekih, ne želim da kažem glupih ljudi... Na primjer, pročitao sam komentar jednog košarkaša iz NBA, Stiva Neša. Pisao je nešto o tome da je Inter mogao da igra utakmicu sa deset golmana. Srećom, on igra košarku. Ne razumije ništa o fudbalu", dodao je Portugalac, koji će sa Interom jurišati na titulu prvaka Evrope u subotu, 22. maja, protiv Bajerna iz Minhena.

"Fudbal je igra balansa. Ne vjerujem u ludačke napadačke ekipe, ne vjerujem u ultra defanzivne ekipe. Moj Porto imao je balans, moj Čelsi imao je balans i imamo balans u ovom timu Intera. Fudbal je to u suštini", dodao je Murinjo, koji je apostrofirao da je meč sa Barselonom trajao 180 minuta i da je Inter "razbio" šampiona Evrope u prvoj utakmici.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC