• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: Spisak potvrđuje kontinuitet

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić u petak, 21. maja, saopštio je gotovo pa konačan spisak putnika u Južnu Afriku.

 Antić: Spisak potvrđuje kontinuitet Izvor: MONDO

Jedan je viška, a kako su na spisku od 24 imena četvorica golmana, među njima bi trebalo tražiti onoga čije će ime biti precrtano, pre nego u sedište FIFA stigne konačan sastav od 23 igrača koji će igrati za Srbiju na Svetskom prvenstvu.

Rok za posljednje skraćenje je 1. jun.

Mediji su prethodnih nedjelja najavljivali "iznenađenja" u poslednji čas, nije bilo dana da na kioscima nije osvanula neka "provjerena" informacija kako se selektor odlučio da "ipak" povede nekoga ko nije bio u prvom planu do sada, ali se na kraju ispostavilo da Antić nije miješao karte.

Ili, drugačije rečeno, da je ostao vjeran sebi. Takav nas je i odveo na Mundijal...

Pod "najveće iznenađenje" može se podvesti podatak da je Antić ipak uvrstio do skoro povrijeđenog Danka Lazovića na spisak, umjesto napadača Crvene zvezde Dejana Lekića. Evo i zašto...

"Tačno je da Lazović nije igrao na posljednjoj utakmici za Zenit, ali sam dobio uvjerenja da će biti fizički spreman i da će doći na početak priprema", rekao je Antić, koji je očigledno prednost dao fudbaleru koji je u timu od početka kvalifikacija.

"Žao mi je Boška i Ivice"


Antiću je žao što su povrede spriječile drugu dvojicu igrača da za uloženi trud tokom kvalifikacija satisfakciju nađu na najvećem fudbalskom događaju na planeti.

"Žao mi je Boška i Ivice", nije zaboravio Antić da pomene vezistu Jankovića i defanzivca Dragutinovića, čije su povrede suviše ozbiljne da bi se očekivao oporavak do ponedjeljka, 24. maja, kada će se "orlovi" ponovo okupiti u Kovilovu.

"Odlučio sam da ih bude 24 iz više razloga. Najviše zbog toga da imaju mirnoću i stabilnost i prije, ali i za vrijeme Svjetskog prvenstva", rekao je Antić.

Prije konačnog spiska i podatak da su sa šire verzije "otpali" pripadnici mlađe garde, čije vreme nesumnjivo dolazi: Jagoš Vuković (PSV), Nemanja Matić (Čelsi), Dejan Lekić (Crvena zvezda), Milarem Sulejmani (Ajaks), Slobodan Rajković (Čelsi/Tvente) i Nemanja Tomić (Partizan).

Dakle, Antićev izbor su:

GOLMANI: Vladimir Stojković (Vigan), Željko Brkić (Vojvodina), Bojan Isailović (Zaglebje), Anđelko Đuričić (Leirija).

ODBRANA: Branislav Ivanović (Čelsi), Antonio Rukavina (Minhen 1860), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Luković (Udineze), Ivan Obradović (Saragosa), Aleksandar Kolarov (Lacio).

SREDINA: Dejan Stanković (Inter), Gojko Kačar (Herta), Nenad Milijaš (Vulverhempton), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Radosav Petrović (Partizan), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Zoran Tošić (Mančester junajted/Keln), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Milan Jovanović (Standard Lijež/Liverpul).

NAPAD: Nikola Žigić (Valensija), Marko Pantelić (Ajaks), Danko Lazović (Zenit), Dragan Mrđa (Vojvodina).

"Doktorka Marijana Kovačević ipak ne putuje sa ekipom"

Malo zbog Lazovića, a malo i zbog mogućnosti da se neko od fudbalera povrijedi na samom turniru u Južnoj Africi, u FSS su razmišljali da sa sobom povedu "famoznu" doktorku Marijanu Kovačević, koja se ove godine proslavila načinom na koji je liječila najbolje svjetske fudbalere, primjenom (vjeruje se) konjske placente.

"Tačno je, razgovarali smo o tome, ali smo ipak odlučili da doktorka Kovačević ne putu je sa nama. Presudno je bilo to što bi ona izazvala veliku medijsku pažnju i to bi poremetilo neophodni mir u ekipi. U svakom slučaju, zahvalni smo doktorki Kovačević na pomoći", rekao je portparol FSS Aleksandar Bošković.

Srbija će u Austriji igrati protiv Novog Zelanda 29. maja, a 2. juna protiv Poljske. "Orlovi" se vraćaju u Beograd, a 5. juna će se sastati sa Kamerunom.

"Vrijeme od našeg posljednjeg susreta iskoristili smo na pozitivan način. U ponedjeljak počinjemo završne pripreme sa mnogo toga urađenog. Bavili smo se sobom, bavili smo protivnicima... Ovaj spisak je pokazatelj da kontinuitet nije bio slovo na papiru", rekao je Antić novinarima.

Jedini igrač iz reprezentacije koji još nije završio sezonu je kapiten Dejan Stanković, ali Antić nije mogao da kaže da li će mu dati dodatni odmor.

"Dejanu želim sreću u subotu u finalu. Sa njim sam se dogovorio da ćemo poslije finala Lige šampiona pričati o tome da dobije dan-dva dodatnog odmora. Odlučićemo o tome tada, pošto sve radimo zajednički", rekao je Antić.

Antić je prokomentarisao i to što je rival "orlova" u Grupi D, Njemačka, u zao čas ostala bez kapitena Mihaela Balaka.

"Kada ostanete bez kapitena u posljednji čas, to je svakako šok, ali Njemačka ima šest miliona fudbalera. Balak njima znači kao ličnost i kao vođa, više nego fudbalski. To jeste hendikep, ali siguran sam da će njihov selektor naći zamjenu", rekao je Antić.

Svjetsko prvenstvo počinje 11. juna i traje do 11. jula. Srbija će igrati u Grupi D, sa Njemačkom, Australijom i Ganom.

(MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC