• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić: Dva puta sam bio precrtavan, to je život

Autor mondo.rs

"Ovaj spisak će biti mnogo teže skratiti nego onaj širi, od 35 imena", priznao je selektor novinarima na kraju prvog dana priprema za Svetsko prvenstvo.

 Krstajić: Dva puta sam bio precrtavan, to je život Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Posle osam godina čekanja, fudbalska reprezentacija Srbije ponovo je dočekala dan početka završnih priprema za učešće na Mundijalu.

Pred više od 50 predstavnika medija, izabranici Mladena Krstajića završili su prvi radni dan na terenu, kraj kojeg su odmor dobili "pošteđeni" Aleksandar Mitrović i Nemanja Matić, dok je kraj njih trčkarao Matija Nastasić.

U vedrom raspoloženju "orlovi" su počeli pripreme za ono glavno.



"Jedva smo čekali ovaj dan, okupljanje... Igrači su raspoloženi i pored umora. Bili su na aktivnom odmoru, vidi se dobra atmosfera, momci su pokazali da žele da rade i da se dokazuju".

Koliko će mu biti teško da do 4. juna spisak od 27 imena skrati na 23? Toliko igrača će moći da vodi na Svetsko prvenstvo...

"Biće mi mnogo teže nego kada sam širi spisak od 35 imena skraćivao na 27. I danas sam im pričao, na prvom sastanku, da će definitivno biti teže, jer su to momci koji će biti tu sedam-deset dana i na kraju će četvorica morati da odu. Rekao sam im i kako je to izgledalo iz mog iskustva, a dva puta sam bio 'precrtavan'... Rekao sam im da je to život".



"Ovih 27 momaka su u ovom momentu najbolje što Srbija ima, prema mišljenju nas iz stručnog štaba. Nismo klub, igramo za naciju i koliko god će nam biti teško da 'precrtavamo', oni će morati da shvate da ćemo jednostavno u tom trenutku naći 23 igrača koji će prema našem mišljenju biti adekvatna za Svetsko prvenstvo. Da li ćemo pogoditi ili nećemo - videćemo".


Reprezentacija Srbije pripremaće se za Mundijal u Staroj Pazovi do 2. juna kada odlazi u Austriji, gde će odigrati dve prijateljske utakmice. Rivali će biti Čile (4. juna u 20 časova) i Bolivija (9. juna u 18 časova), a oba meča biće odigrana na stadionu Šturma u Gracu.

Svetsko prvenstvo počeće 14. juna, a Krstajićev tim će u grupnoj fazi igrati protiv Kostarike u Samari (17. jun), Švajcarske u Kalinjingradu (22. juna) i Brazila u Moskvi (27. juna).

Poslednji rok za prijavljivanje konačnog spiska ističe 4. juna. Na njemu će pisati 23 imena, a Krstajić je rekao da će definitivno voditi u Rusiju tri golmana, tako da se već zna da će jedan od navedenih čuvara mreže biti "prekobrojan".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC