• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanović: U Južnu Afriku bez opterećenja!

Branislav Ivanović poštuje rivale, ali smatra da Srbi ne smiju da potcijene sebe. O Mikaelu Esijenu sve najljepše.

 Ivanović: U Južnu Afriku bez opterećenja! Izvor: MONDO

Branislav Ivanović je došao u Beograd na pripreme reprezentacije poslije osvajanja "duple krune" u Engleskoj sa Čelsijem.

Sada želi da uspješnu sezonu, u kojoj se izborio za mjesto u prvom timu Karla Anćelotija uz desnu aut liniju, kruniše visokim letom sa "orlovima" iznad Južne Afrike.

"Naša grupa je teška. Nijemci su oduvijek svjetska sila, zna se koliko dobro igraju na velikim takmičenjima. Gana ima odlične pojedince uklopljene u kolektiv, njihov fudbal je u ekspanziji, a Svjetsko prvenstvo se igra na afričkom kontinentu što će im dati dodatni motiv. Australija je gigant za taj dio svijeta. Ali, ne smijemo da potcijenimo sebe, jer znamo naš kvalitet i prednosti u odnosu na rivale", ocijenio je Ivanović.

Osvajanjem prvog mjesta u kvalifikacionoj grupi, ispred Francuske, Rumunije, Austrije i Litvanije, "orlovi" su postavili visoke standarde.

"Iz utakmice u utakmicu smo rasli kao ekipa, a ključevi uspjeha su kontinuitet dobrih igara i to što smo ostvarivali pobjedu i kad nismo igrali sjajno. Kao šlag na tortu došle su utakmice u Beogradu u kojima smo igrali fenomenalno ostvarivši veliki uspjeh za ovako malo zemlju. Međutim, ne treba da se opterećujemo rezultatom na Svjetskom prvenstvu".

Jasno je i Ivanoviću da navijači u Srbiji očekuju mnogo.

"Svi od nas žele mnogo. Sami smo sebi postavili obavezu, jer smo pokazali da možemo da izađemo na kraj i sa velikim rivalima, ali i sa srednjim i malim. I normalno je da ljudi od nas očekuju da opravdamo ono što smo uradili u kvalifikacijama".

U karijeri je već odigrao mnogo "velikih" utakmica, ali učešće na Mundijalu je ipak nešto posebno.

"Poseban je osjećaj za svakog sportistu da učestvuje na velikom takmičenju. Kada bismo u Južnoj Afirici opravdali lična očekivanja, opravdali bismo i očekivanja svakog građanina Srbije".

On smatra da ekipa Radomira Antića neće dostići zenit u Južnoj Africi već da i u narednom ciklusu takmičenja može da pokaže mnogo.

"Svi smo zreli kao igrači i ličnosti i u naredne dvije-tri godine treba da pružimo maksimum, ali ne treba da razmišljamo toliko unaprijed".

Najveću brigu za selektora Gane, Milovana Rajevca, predstavlja povreda Mikaela Esijena. Ivanović se nada da njegov saigrač iz Čelsija neće igrati protiv Srbije.

"Vrijedi duplo više nego što se priča. Ima fenomenalne predispozicije, pravi razliku na terenu iako se to možda ne vidi. On je lider. Pravi je kapiten čak i kad ne nosi traku. Volio bih da ne igra protiv nas", uz osmijeh je zaključio Branislav Ivanović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC