• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Specijalni Inter, Dijego i Žoze!

Inter treći put u svojoj istoriji prvak Evrope! U finalu protiv Bajerna u Madridu - 2:0. Oba gola djelo Dijega Milita.

 LŠ: Specijalni Inter, Dijego i Žoze! Izvor: MONDO

Ovo je godina Intera. Ovo je godina Dijega Milita. Ovo je godina "Specijalnog" - Žozea Murinja.

Inter je osvajač Kupa Italije, Inter je prvak Italije, Inter je šampion Evrope! "Tripla kruna" stanuje na stadionu "Đuzepe Meaca".

A Dijego Milito bi mogao da dobije spomenik ili ulicu u Milanu. Argentinac je zaslužio tako nešto, jer je njegovim golovima Inter osvojio treću titulu prvaka Evrope u svojoj istoriji - 1964. (Beč), 1965. (Milano), 2010. (Madrid).

Golom Dijega Milita Inter je proteklog vikenda Sijenu i osvojio novi, peti uzastopni Skudeto. Njegovim golovima (34. i 70. minut) Inter je savladao Bajern na prepunom "Santjago Bernabeu".

Pogledajte FOTO-GALERIJU

Tribine sa interistima eksplodirale su u 34. minutu. Akcija je krenula od Žulija Sezara. Golman je ispucao loptu, primio je Milito, odigrao je do Veslija Snajdera, koji mu vraća, a Argentinac takve situacije lagano rješava. Za trenutak ga je iz vida izgubio zemljak Gaston Martin de Mikelis...Kobna greška.

Bio je to peti gol Milita u njegovoj debitantskoj sezoni u Ligi šampiona.

A u 70. minutu postigao je i svoj šesti gol u najjačem evropskom klupskom takmičenju. I to kakav!

Dobio je loptu od Samjuela Etoa na ivici šesnaesterca, potom je poremetio centar za ravnotežu Van Bujtenu i desnicom drugi put savladao Jerga Buta.

Do vodećeg gola Intera, nije bilo mega/giga/ultra šansi. Milito je pomutio slavu Arjena Robena koji je do gola Intera bio najzapaženiji igrač na terenu.

Roben je imao odličan prodor na početku meča, Kristijan Kivu nikako nije uspjevao da mu oduzme loptu, a zbog jedne prljavštine dobio je i žuti karton od sudije Hauarda Veba.

Osam minuta poslije vodećeg gola, Milito i Snajder ponovo dovode navijače Bajerna do ludila, ali srećom po minhenski tim ovaj put Holanđanin je nekako ukroćen. Zamalo 2:0.
Ako u prvom poluvremenu nije bilo nekih mega šansi, zato je na početku drugog dijela bio "vatromet" pred oba gola i u to u samo dva minuta.

Najpre je Tomas Miler imao kolosalnu šansu za izjednačenje tek što se krenulo sa centra, ali je Sezar sjajno reagovao, a minut kasnije velika prilika i za Inter.

Milito je ušao u šesnaesterac, odigrao "rolnu" do Pandeva koji dobro šutira, a But pravi lijepu paradu.

Do vodećeg gola bilo je još nekoliko prilika za gol, prije svega pred golom Intera, ali su Sezar i odbrana plavo-crnih odlično reagovali...

Dosta je zanimljivosti i simbolike bilo na ovom meču.

Najčešće su u duelima bili zemljaci De Mikelis/Milito ili Snajder i Mark van Bomel...

Defanzivac Intera Lusio nekada je bio član Bajerna, a napadač Bajerna Ivica Olić svojevremeno je bio na probi u Interu i navija za milanski klub.

Roben i Žoze Murinjo nekada su sarađivali u Čelsiju, a prijateljstvo je ostalo do danas. Vidjelo se to prilikom jednog auta, kada je Portugalac odlučio da baš Robenu da loptu u ruke.

A možda Murinjo stoji kraj aut-linije i klupe koja će mu biti stalna narednih sezona...

A ne smije se zaboraviti ni kapiten srpske reprezentacije Dejan Stanković. Ostvario mu se dječački san, kako je priželjkivao.

I to na njegovom 75. meču u Ligi šampiona i 107. ukupno u evro-kupovima. Od sadašnjih igrača Intera Samo Havijer Zaneti ima više evropskih utakmica od Dejana Stankovića.


INTER: Sezar - Maikon, Luiso, Samjuel, Kivu (od 68. minuta Stanković), Zaneti - Kambijaso, Snajder, Eto - Pandev (od 79. minuta Muntari), Milito (od 90. minuta Materaci).

BAJERN: But - Lam, Demikelis, Van Bujten, Van Bomel - Altintop (od 63. minuta Klose), Švajnštajger , Badštuber, Roben, - Olić (od 74. minuta Gomez), Miler.

ŽUTI KARTONI: De Mikelis, Van Bomel (Bajern), Kivu (Inter).

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC