• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija - Čile (ANKETA)

Autor mondo.rs

Prva prijateljska utakmica "orlova" na pripremama u Austriji, večeras protiv Čilea u Gracu (20.00). Prognozirajte rezultat!

 Srbija-Cile-prijateljska-utakmica-jun-2018-najava-anketa Izvor: MN PRESS

Među najznačajnije reprezentacije koje nećemo gledati na Mundijalu u Rusiji, poput Italije, Holandije, svakako treba dodati i Čile.

Jedna od najmoćnijih južnoameričkih zemalja (u svakom smislu, pa i fudbalskom), podbacila je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, što je u Čileu doživljeno, maltene, kao "smak sveta", a poznato je kako je na tom kontinentu strast prema fudbalu izraženija nego bilo gde drugde na planeti.

Aleksis Sančez, nesumnjivo najveća zvezda čileanske reprezentacije, gledaće utakmice iz Rusije, kao i milioni njegovih sunarodnika, posredstvom TV prenosa.

Život ide dalje, pa će tako sada Čileanci Srbiji biti sparing partner pred Mundijal.

Na "Merkur areni" u Gracu, večeras od 20 časova, "orlovi" će tražiti pobedu, koja će biti važna za podizanje morala pred start u grupnoj fazi SP.

"Rezultat nam je svakako važan, uvek je važan, ali je mnogo važnije da utakmicu iskoristimo najsvrsishodnije u sklopu priprema za Mundijal", rekao je u nedelju pomoćnik selektora Milan Rastavac.

KOLIKO KOŠTA ARGENTINA?

Koliko je teško angažovati neku jaču reprezentaciju za sparing meč pokazuje podatak da je, recimo, za Argentinu neophodno izdvojiti dva miliona evra, ali bez garancija da će u timu biti Lionel Mesi. Ako želite da Argentinci sigurno dođu sa svojom najvećom zvezdom, za to je potrebno dodati "bonus".

Čile i Bolivija (naredni rival Srbije na pripremama u Austriji) izabrani su namenski, jer će "orlovi" otvoriti Mundijal u meču protiv Kostarike, koja je u nedelju pokazala da je vrlo "naoštrena".

Čile neće igrati u najjačem sastavu protiv Srbije, a podatak značajan za kladioce je da je u poslednjih osam mečeva pobedio samo dva puta. U poslednjoj prijateljskoj utakmici, protiv Rumunije, Čile je poražen rezultatom 3:2.

Poslednji put Srbija i Čile igrali su 2012. godine, kada je bilo 3:1 za Srbiju.

Srbija će, sudeći prema najava iz tabora "orlova", takođe igrati u kombinovanom sastavu. Sigurno je da u timu neće biti Branislava Ivanovića ("iz preventivnih razloga, da se ne rizikuje").

"Ideja je da proširimo repertoar igrača koji će biti na raspolaganju za tu prvu utakmicu, a i da isprobamo određeni broj kombinacija unutar naše igre kako bismo što spremniji dočekali prvu i ostale utakmice na prvenstvu", rekao je pomoćnik selektora Milan Rastavac.

Dakle, može se očekivati veći broj "tumbanja", izmena, rokada...

Zanimljivo je da inostrane kladionice daju najveće šanse da rezultat večeras bude 0:0!

Anketa

Prognozirajte rezultat meča Srbija - Čile!

  • Pobeda Srbije sa golom razlike

    21.35% (19)

  • Pobeda Čilea sa golom razlike

    16.85% (15)

  • 0:0

    8.99% (8)

  • Pobeda Srbije sa dva ili više golova razlike

    19.1% (17)

  • Pobeda Čilea sa dva ili više golova razlike

    15.73% (14)

  • 1:1, 2:2...

    17.98% (16)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC