• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda osvojila Čikago!

U finalu turnira u Čikagu, fudbaleri Crvene zvezde bolje su izvodili penale poslije 1:1 u 90 minuta igre sa Pari Sen Žermenom.

 Zvezda osvojila Čikago! Izvor: MONDO

Crvena zvezda je ipak završila sezonu sa dva trofeja!

Poslije osvojenog Kupa Srbije, crveno-bijeli su u noći između subote i nedjelje po srednjeevropskom vremenu, osvojili i jak turnir u "drugom najvećem srpskom gradu".

U finalu "Sister City Internacional Cup" turnira u Čikagu, poslije 1:1 u 90 minuta, Zvezda je bolje izvodila penale od Pari Sen Žermena - 7:6.

Strijelci su bili sigurni do sedme serije, kada je golman Crvene zvezde Saša Stamenković "uhvatio" šut Žana Udea Morisa, a potom je Milan Jeremić sigurno izveo penal i donio Zvezdi trofej na prvom turniru ove vrste u Čikagu. Jeremićev pogodak bučno je proslavilo nekoliko hiljada navijača Zvezde na tribinama ekipe Čikago Fajer.

Poslije dodjele pehara, igrači i navijači proslavili su drugi trofej u sezoni...



Prvo poluvrijeme pripalo je Parižanima, koji su imali više od igre, pet udaraca ka golu, ali ne i šanse iz kojih bi savladali Stamenkovića. Do odmora, Zvezda nije uspjevala ozbiljnije da naudi Edelu Apuli, ali su se povratkom igrača na teren stvari bitno izmenile.

Za to je najzaslužniji Zumana Kamara, koji je u 55. minutu dobio direktan crveni karton za pogibeljan start nad igračem Crvene zvezde. Nije bilo potrebno dugo Zvezdi da zaprijeti...

Jeremić je u 58. minutu imao "praznu" mrežu, dobro je šutirao, ali je Marko Sara uspio da se podmetne između lopte i mreže. Stomakom je zaustavio Jeremićev šut i spriječio vođstvo tima Ratka Dostanića.

Golman crveno-bijelih Stamenković u drugom dijelu igre imao je manje posla, a udarce kao što je bio onaj Gijoma Oroa u 63. minutu krotio je sa lakoćom.

Zvezda je povela u 73. minutu, kada se Kadu stuštio ka Apuli, čuvar mreže francuskog tima izbačen je driblingom i Brazilac je rutinski poslao loptu u mrežu za 1:0.



Tek tada, razigrao se Mateja Kežman u dresu Pari Sen Žermena, probao je bivši napadač Partizana da prevari Stamenkovića u 75. minutu, ali nije uspio.

Penala ne bi bilo da Jeremić nije napravio grešku i to u sudijskoj nadoknadi. Nevješto je pokušao da vrati loptu do Stamenkovića, što je "provalio" Sera i uspio da ćušne loptu u mrežu - 1:1.

Odmah se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, a presudna je bila sedma serija gdje su se Stamenković i Jeremić iskupili za kiks u "zlo doba".



Do finala, Zvezda je došla poslije pobede nad Legijom iz Varšave (1:0). Taj tim osvojio je treću poziciju, jer je rutinski pobijedio domaćina turnira Čikago Fajer sa 3:0.

Dostanić je počeo utakmicu u sastavu: Stamenković - Mikić, Đorđević, Savić, Ignjatijević - Bogdanović, Savio, Mugoša - Lazović, Kadu - Jevtić. Kasnije su u igru ulazili: Jeremić, Subotić, Nikolić, Vilotić i Perović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC