• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Gal nije ljut, drago mu zbog Murinja

"Bila je ovo velika sezona za nas i čast mi je bila voditi te momke", izjavio trener Bajerna Van Gal poslije poraza od Intera 2:0 u finalu Lige šampiona.

 Van Gal nije ljut, drago mu zbog Murinja Izvor: MONDO

Finale Lige šampiona između Bajerna i Intera donijelo je i duel dva trenera koji se nekada zajedno radili.

Žoze Murinjo bio je pomoćnik Van Galu u Barseloni od 1997. do 200. godine, a u subotu uveče položio je posljednji ispit kod svog bivšeg učitelja nadmudrivši ga na terenu Santjago Bernabea.

Iako ga je nadmašio njegov učenik, učitelj Van Gal izjavio je da je zadovoljan sezonom u kojoj je uspio da osvoji njemačko prvenstvo i Kup, ali ne i da tome doda najvredniji evropski klupski trofej.

"Nakon utakmice sam čestitao i zagrlio svakog od svojih igrača. Bila je ovo velika sezona za nas i čast mi je bila voditi te momke. Isto tako, odigrali su odličnu finalnu utakmicu i ne mogu biti ljut kada izgubimo na ovakav način", rekao je holandski stručnjak.

Van Gal je čestitao Žozeu Murinju, koji je uspio da donese Interu titulu evropskog šampiona poslije 45 godina, iako je u Italiji često osporavan njegov rad.

"Osjećam radost zbog Murinja. Znamo se jako dobro, radili smo zajedno i mogu reći da je osvojio ovaj veliki naslov u svom stilu", rekao je Van Gal.

Holanđanin, koji je u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri osvajao Ligu šampiona, Kup UEFA, Interkontinentalni kup, te titule prvaka u Njemačkoj, Španiji i Holandiji, odbacio je nagađanja da bi madridsko finale možda bilo drugačije, da je u sastav Bajerna mogao uvrstiti "požutjelog" Franka Riberija.

"Neću tražiti alibije, niti imam pravo na njih. Igrali smo bez Riberija i protiv Juventusa i protiv Liona, pa smo slavili. Možda je nedostajao djelić kreacije u našoj igri koju bi donio Riberi, ali to nije razlog poraza", stoički je podnio poraz Van Gal.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC