• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković o SP: Neće biti ni "Nj" od Njemačke

Kapiten reprezentacije Srbije neće ništa da obećava pred Mundijal, ali je siguran da će sve biti drugačije u odnosu na prošli put.

 Stanković o SP: Neće biti ni "Nj" od Njemačke Izvor: MONDO

Dejan Stanković je stavio "krunu". Osvojio je 23. pehar u karijeri, najvrijedniji do sada - onaj sa "velikim ušima". Srpski internacionalac se sa Interom popeo na krov Evrope.

Ipak, nema mnogo vremena za slavlje. Dobio je nekoliko dana odmora od selektora Radomira Antića, ali će uskoro morati da bude uz "orlove" i posveti se novom izazovu - trećem učešću na svjetskom prvenstvu.

Kapiten reprezentacije Srbije je analizirao protivnike u grupi D:

"Prvi utisak je bio da nismo prošli loše na žrijebu, jer nije 'eksplodiralo' kao prošli put kada smo bili u grupi sa Argentinom, Holandijom i Obalom Slonovače", počeo je Stanković.

"Kada se udubimo i analiziramo protivnike dolazimo do zaključka da nam neće biti nimalo lako. Australija prima 'od nula do jednog gola' po utakmici. Gana je igrala polufinale, pa sada finale Afričkog kupa nacija, i ima mnogo dobru reprezentaciju. I na kraju, da pričamo o Njemačkoj i trošimo reči bezveze".

Stanković je jasan - 13. jun je presudan za "orlove".

"Nama Svjetsko prvenstvo zavisi od prve utakmice, sa Ganom. Za nas je to finale. Sa ta tri boda bismo mnogo lakše disali".

Neizbježno je podsjećanje na 1998. Tada je Stanković prvi put igrao na Mundijalu i bio učesnik utakmice koja nas i dalje boli. Tadašnja reprezentacija Jugoslavije vodila je protiv Njemačke 2:0, ali je na kraju osvojila samo bod - 2:2.

"Igrali smo mnogo dobro 70 minuta, onda smo nesrećno primili golove, a naši pogoci su bili proizvod dobre igre. Bili smo blizu da ih ponizimo. Bilo je 2:0, mogli smo da damo i treći. Ali, što kažu Englezi, fudbal je igra '11 na 11', a uvijek pobjeđuju Nijemci. Ipak, nadam se sličnoj utakmici u Južnoj Africi".

Neizbježna tema su i velika očekivanja domaće fudbalske javnosti. Optimizam trese Srbiju, a kapiten podsjeća.

"Sigurno 80 odsto ljudi je bilo skeptično pred početak kvalifikacija. Tvrdili su da ćemo biti standardno treći u grupi".



Stanković se vratio na početak.

"Počeli smo dobro, sa novim selektorom, koji je doneo nešto novo. Doveo je mlade i hrabre igrače, koji se nisu uplašili ni atmosfera ni protivnika. Spojila se dobra grupa momaka sa Misterom i napravio se familijarni odnos. Imali smo respekt prema svima, ali se nikoga nismo plašili. Uvijek smo se nadigravali sa protivnikom. Mislim da je kvalitet bio na našoj strani".

Svjestan je Stanković da će pritisak biti veliki kada počnu borbe u Južnoj Africi.

"Imaćemo pritisak, jer igraćemo u šok sistemu - ako izgbiš, vraćaš se kući. Treba svi da odemo sa istom željom - da ne idemo na Svjetskom prvenstno samo da učestvujemo. Neću ništa da obećavam. To nam je istorijska boljka. Do prije godinu i po dana trebalo je da budemo iza Francuza i Rumuna, a sada je prolazak kroz grupu na Mundijalu normalna stvar. I uvijek uspijemo sami sebe da razočaramo. Očekivanja su velika, ali treba da se spusti lopta".

Još u ustima ima gorak ukus sa prošlog Svjetskog prvenstva, 2006. u Njemačkoj, na kome je Srbija i Crna Gora pretrpila tri poraza, od kojih najubjedljiviji od Argentine (0:6). Stanković tvrdi da se ništa od toga neće ponoviti.

"Sve ćemo morati da radimo kontra. Ubijeđen sam da nema šanse da se ponovi ni 'Nj' od Njemačke, barem van terena. A na terenu... Valjda neće biti 'prvi set 6:0", uz osmjeh je dodao iskusni vezista.

"Može da se izgubi utakmica, ali to što se dešavalo u Njemačkoj je proizvod nebrojeno stvari. Milijardu odsto će sve biti druačije u Južnoj Africi", kategoričan je Dejan Stanković.

(MONDO, foto FoNet, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC