• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OSIM:Mnogi su nas potcijenili

" Niko prije početka prvenstva to nije očekivao, no poklopilo nam se mnogo toga i na kraju smo zasluženo prvi prošli kroz cilj", rekao trener Željezničara.

 OSIM:Mnogi su nas potcijenili Izvor: MONDO

Fudbaleri sarajevskog Željezničara su kolo prije kraja Premijer lige BiH pobjedom nad Laktašima obezbijedili titulu šampiona BiH. Jedan od najzaslužnijih za veliki uspjeh je svakako trener Amar Osim.

"Šta da kažem. Mislim da smo zasluženo došli do titule. Niko prije početka prvenstva to nije očekivao, no poklopilo nam se mnogo toga i na kraju smo zasluženo prvi prošli kroz cilj. Nekako smo na furiozan način došli to titule, bar po mom skromnom mišljenju", rekao je poslije osvajanja titule Amar Osim trener Željezničara.

Tim sa Grbavice je do titule došao prije svega sjajnim igrama u proljetnom dijelu sezone. Poslije prvog dijela imali su čak sedam bodova manje od Širokog Brijega.

"Veliku ulogu u osvajanju titule imala je naša sjajna forma u drugom dijelu sezone, ali i posrtanja protivnika. Mislim da smo "samljeli"sve protivnike u proljetnom dijelu sezone. Oni koji su nakon jesenjeg dijela sezone bili na vrhi nisu nas shvatali ozbiljno, malo su nas potcijenili, a mi smo to znalački iskoristili. Nakon svega ostaje žal za izgubljenim Kupom, no šta je tu je“, završio je Osim..

Jedan od najzaslužnijih igrača na terenu bio je internacionalc Mirsad Bešlija, koji se vratio u Željezničar poslije igranja u Genku i Sent Trudenu.

"Zasluženo smo došli do titule. Odigrali smo sjajno, pogotovo drugi dio sezone. Malo sam nesretan zbog Kupa, ali mislim da je i jedna titula u ovoj sezoni divoljna. Iduće ćemo nadam se osvojiti obe. Na početku sezone niko se nije nadao da možemo do titule. Međutim, kada je na čelo kluba došla nova Uprava i novi šef, ja sam znao da nam slijede mnogo bolji dani. Na kraju se ispostavilo da sam bio u pravu“, rekao je Bešlija.
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC