• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS kaznio svog funkcionera Binića!

Autor mondo.rs

Član IO FSS moraće da plati 150.000 dinara zbog neodmerenih izjava o predsedniku Partizana Miloradu Vučeliću.

 FSS kaznio svog funkcionera Binića! Izvor: MN PRESS

Fudbalski radnik Dragiša Binić, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije zadužen za regularnost takmičenja, kažnjen je od strane Disciplinske komisije FSS, a po tužbi potpredsednika FK Partizan Vladimira Vuletića!

U obrazloženju presude piše da je Binić načinio prekršaj iz člana 85 Disciplinskog pravilnika FSS, učinjen davanjem izjava u sredstvima javnog informisanja - vređajući, klevetajući i šireći neistine o predsedniku FK Partizan Miloradu Vučeliću.

U izjavi datoj dnevnom listu "Kurir" od 20. februara ove godine, Binić je vređao Vučelića konstatacijom da nije dorastao funkciji koju obavlja, da je na tu funkciju dospeo slučajno, uz konstatacije da predsednik Partizana "zamajava narod" i da njegove izjave daju povod za tuče navijača na ulicama.

Disciplinska komisija utvrdila je da je Binić prekršio član 85, kojim je propisano da član FSS koji vređa, kleveta ili širi neistine o svom ili bilo kom drugom klubu, igraču ili bilo kom fudbalskom radniku, ili se nasilno ponaša, biće kažnjen zabranom vršenja funkcije od šest meseci do godinu dana.

S obzirom na to da je Biniću ovo prvi prekršaj iz te kategorije, Disciplinska komisija je ocenila da se i ublaženom kaznom može postići svrha kažnjavanja, pa mu je izrekla novčanu kaznu "tešku" 150.000 dinara.

Izvor: MN PRESS


Vladimir Vuletić, koji je 24. maja na raspravi povodom ovog predmeta zastupao crno-bele, sa zadovoljstvom je konstatovao da je "sila prava nadjačala pravo sile".

"U svetu lažnih diploma, upitnih doktorata, kada u struci govore najmanje stručni, a o regularnosti oni sa više krivičnih prijava, snaga pravno izgovorene reči još uvek, istina retko i teško, ume da dopre do nosilaca pravničkih funkcija", poručio je Vuletić u izjavi dostavljenoj medijima.

"Justicija, boginja pravde, prikazana sa povezom preko očiju i mačem, da bi bila slepa za pritiske i uticaje, a dosledna da bi, kako Rimljani rekoše, suum cuique tribuere - svakom njegovo pravo po zasluzi dala, najzad ima razlog za zadovoljstvo. Sila prava nadjačala je pravo sile, pa je tako ovo prva osuda jednog funkcionera FSS od strane Disciplinske komisije, kojom se postavlja pitanje da li isti čovek, sada prvostepeno osuđen, može da obavlja istu funkciju - člana Izvršnog odbora FSS zaduženog za regularnost takmičenja?", upitao je on.

"Ovo je ujedno i dobronamerni apel čelnicima FSS, da se na odgovorna, a posebno pravnička mesta u našoj krovnoj kući fudbala postavljaju ljudi od struke, skrupula i digniteta, jer se na taj način najbolje štite i čuvaju institucije. Nije uzalud naš narod odavno rekao - 'Nije škola magare'".

Tagovi

FSS

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC