• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koga će Murinjo pozvati u Madrid?

Dok se čeka zvanična promocija Žozea Murinja u trenera Reala iz Madrida, Španci se već bave fudbalerima koje će Portugalac dovesti u klub.

 Koga će Murinjo pozvati u Madrid? Izvor: MONDO

To su navodno Daglas Maikon i Danijele De Rosi, možda i Dijego Milito.
U namjeri da što prije postane prvi trener u istoriji fudbala koji je sa tri različita tima postao prvak Evrope, Žoze Murinjo je obrisao suze u subotu uveče, a u nedjelju dogovorio četvorogodišnju saradnju sa Realom iz Madrida, uz podatak da će godišnje zarađivati deset miliona evra.

Murinjo je sa Interom postao prvak Evrope baš na stadionu Reala, Santijago Bernabeu, odakle se nije ni vratio u Milano na proslavu.

Otišao je da se vidi sa predsjednikom "kraljevića", Florentinom Perezom, koji je prošlog ljeta potrošio 300 miliona evra na pojačanja, a na kraju sezone ostao bez trofeja. Zato je pozvao Murinja, koji je sa Interom osvojio sva tri trofeja, koja su bila na raspolaganju.

Real Madrid i Žoze Murinjo još nisu ozvaničili saradnju, madridska "Marka" tvrdi da će promocija biti u petak, a njeni novinari već se bave - pojačanjima.

Navodno, Real Madrid spreman je da plati oko 30 miliona evra Masimu Moratiju za možda i najboljeg desnog beka na svijetu, Daglasa Maikona. S druge strane, Morati je već izgubio "gurua" Murinja i svakako će pokušati da zadrži bar tim, koji je Interu vratio titulu prvaka Evrope poslije 45 godina.

Maikon je bio više nego briljantan ove sezone, a kada je u Seriji A zakucao Juventusu gol iz voleja za 1:0, otrčao je do sredine igrališta, pogledao prema Moratiju i prstima pokazao "ostajem ovdje".

"Ostajem u Interu, jer imam ugovor", izjavio je poslije finala Lige šampiona Maikon.

"Ali, ako Murinjo želi da me povede sa sobom u Real Madrid, razgovaraću sa predsjednikom Moratijem na tu temu", ostao je suzdržan Brazilac.

Real dugo već juri Maikona, baš kao i Danijelea De Rosija iz Rome. Navodno, Real sada ima adut više da primoli De Rosija da napusti klubu u kojem je počeo karijeru, a to je Murinjo. I obeštećenje za italijanskog vezistu procjenjuje se na oko 30 miliona evra.

Mediji pretpostavljaju da bi Murinjo volio sa sobom da "povuče" i junaka Interove sezone, Dijega Milita, koji je postigao četiri gola u tri odlučujuće utakmice za nerazure ove sezone. Prvo je pogodio mrežu Rome na Olimpiku u finalu Kupa Italije (0:1), potom je savladao golmana Sijene u posljednjem kolu Serije A i time osigurao titulu prvaka Italije za svoj tim (0:1), a onda je u Madridu dva puta napravio smiješnim čuvare iz Bajerna i rutinski varao Hansa-Jerga Buta za 2:0 i prvu "tripletu" u istoriji Intera.

Sasvim dovoljan razlog da ga Real kupi, zar ne?

Ali, Milito je izjavio da želi da ostane u Interu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC