• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Idemo da rušimo sve pred sobom

Skupili se "orlovi" i počeli pripreme za Mundijal. Žigić poručio da, ko ne vjeruje da može do krova svijeta, ne treba ni da ide na SP.

 "ORLOVI": Idemo da rušimo sve pred sobom Izvor: MONDO

Grupa ljudi, čiji će rad u narednih mjesec i po dana biti u fokusu srpske, ne samo sportske javnosti, okupila se u ponedjeljak, 24. maja.

Razlog?

Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi...

"Orlovi" su se skupili u Hotelu "Prezident" u Kovilovu gdje je selektor Radomir Antić proglasio pripreme za Mundijal otvorenim.

"Počeli smo ozbiljnu priču. Očekivanja su velika, a da li ćemo ih opravdati", ostavio je pitanje bez odgovora Branislav Ivanović, koji je sa Čelsijem osvojio "duplu krunu" u Engleskoj.

"Treba da se 'skupimo' i fokusiramo na rad, da igramo kao do sada ili čak da igru podigemo na viši nivo. Moramo i da zaboravimo minulu sezonu, odnosno sve što nam se dešavalo na klupskom planu".

Desni bek reprezentacije upozorava da prije starta na Mundijalu ima još dosta posla da se obavi.

"Svaka utakmica je važna, pa i prijateljska. Važno je kakve ćemo rezultate ostvariti protiv Novog Zelanda, Poljske i Kameruna, jer pobjede 'dolivaju' samopouzdanje".

Ivanović "stanuje" na Stamford brižu gdje "dijeli hleb" sa dvojicom glavnih igrača protivnika "orlova" u Grupi D, čiji su nastupi neizvjesni zbog povreda - Mikaelom Esijenom iz Gane i kapitenom Njemačke, Mihaelom Balakom.

"Balaka nisam vidio od kada se povrijedio, a sa Esijenom sam razgovarao i mislim da neće igrati u Južnoj Africi", predočio je Ivanović.



S obzirom na to da se fudbalska filozofija zastupljena u reprezentaciji promijenila od dolaska Radomira Antića i da je sada prvo opredjeljenje - napad, jasno je da će oči navijača biti uprte u špic, koji će činiti Marko Pantelić i Nikola Žigić. Od njih se očekuju golovi.

Na pitanje da li Srbija može da postane prvak svijeta, Nikola Žigić je bio kategoričan:

"Ko ne vjeruje, ne treba da putuje u Južnu Afriku".

Vremena za odmor poslije napornih sezona bilo je malo, ali "orlovi" nemaju namjeru da u tom traže alibije.

"Kada smo ušli u hotel 'Prezident' umor je nestao. Nema mjesta priči o prošloj sezoni", jasan je Marko Pantelić.

"Došao je i taj dan", nadovezao se član Valensije na priču o početku priprema.

"Znamo šta se od nas očekuje - da odbranimo sopstveni, ali i ugled našeg naroda i Srbije".

Igrači tvrde da još ne razmišljaju o protivnicima na Svjetskom prvenstvu, a i kada se pomenu, apostrofiraju značaj uvodne utakmice, protiv Gane, 13. juna.

Ipak, zamoljen da prokomentariše sastav "pancera" s obzirom na dugi boravak u Njemačkoj, Pantelić je rekao:

"Poznajem ih, a poznaju i oni nas. Ali, kada sudija označi početak utakmice, nas je na terenu '11 na 11', i tada će pobijediti bolji... Ili lukaviji, kao što Nijemci vole da kažu".

I Žigić i Pantelić poznaju Milovana Rajevca, koji je bio pomoćni trener kada su oni igrali u Crvenoj zvezdi. Sada je Rajevac selektor Gane.

"Imao sam čast da sarađujem sa Milovanom, dobar je stručnjak i poznaje naš mentalitet. Ali, na terenu se pitamo samo mi igrači. Idemo u Južnu Afriku da bismo rušili sve pred sobom. Gana nam je prva na tom putu, zbog čega je ta utakmica najvažnija, ali ne i presudna", dodao je Žigić.

O ciljevima niko ne želi da priča, a kamoli da bilo šta obećava.

"Za početak, želimo do osmine finala, a onda šta nam Bog da", poručio je napadač Ajaks.

Iako je tandemu napadača srpske reprezentacije neizvjesna sudbina po pitanju nastavka karijere, obojica su kategorični da ni na sekund neće pomisliti na to tokom priprema i tokom Mundijala. Jer, u mislima im je samo kako da obraduju srpski narod.

(R. J. - MONDO, foto: MN Press, FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC