• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slišković o BiH: Poštujmo se, ne moramo se voljeti

Autor mondo.ba

Trener mostarskog Zrinjskog Blaž Slišković gostovao je u emisiji "Nedjeljom u dva" Hrvatske radio-televizije (HRT).

 Blaž Slišković gostovao "Nedjeljom u dva" Izvor: MONDO/Samir Cacan

Šef struke trostrukog uzastopnog šampiona Bosne i Hercegovine govorio je između ostalog i o podijeljenim i "suprotstavljenim" narodima u zemlji, kao i o podjeli Mostara na lijevu i desnu stranu, odnosno na hrvatski i bošnjački dio.

"Ja sebe doživljavam kao Hrvata iz Hercegovine. Ponosim se time što sam iz Hercegovine. Meni smeta to što ljudi gledaju Mostar po lijevoj i desnoj strani, odnosno 'oni i mi', to je jedan grad. Ipak, ja ne razumijem sve one koji zbog rata ne mogu shvatiti da na primjer za mene ne postoji lijeva ili desna strana i da ja ne pravim razliku. Kuća u kojoj sam se ja rodio i u kojoj mi majka živi pripada dijelu u kojem su Bošnjaci. Ja tamo idem svaki dan, sjedim sa ljudima, pijem kafu i ponašam se sasvim normalno", rekao je popularni Baka.

Na pitanje voditelja Aleksandra Stankovića da li bi pristao da u budućnosti postane trener Veleža, odgovorio je potvrdno uz uslov da se mnoge stvari poklope.

"Bosna je gore, a Hercegovina dole"

Stanković je potom "konstatovao" da se narodi i građani u BiH ne vole, na šta je Slišković odgovorio kontrapitanjem: "Da li se u Hrvatskoj svi građani vole?".

"Naravno da se ni u BiH ne volimo, ali moramo živjeti zajedno. Dajte da se poštujemo, ako se već ne možemo voljeti. Niko ne traži da se svi grle i ljube. Dopusti mi da ja razmišljam na jedan način, da imam svoje pismo, institucije i govor i ja ću tebi isto, pa onda ajde da sarađujemo".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC