• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Zeland igrao, Australija pobijedila

U sklopu priprema za predstojeće prvenstvo svijeta, reprezentacija Australije pobijedila je u ponedjeljak selekciju Novog Zelanda - 2:1.

 Novi Zeland igrao, Australija pobijedila Izvor: MONDO

U utakmici koja je razočarala 55.000 navijača u Melburnu, Australijanci su do pobjede stigli golom Breta Holmana u četvrtom minutu nadoknade vremena. Novi Zeland je od početka potpuno dominirao i stvarao šanse, ali je iskoristio samo jednu, u 16. minutu kada je pogodak postigao Kris Kilen.

Nervozni Australijanci su u prvom poluvremenu dobili tri žuta kartona, a u pauzi je selektor Pim Vernek izvršio tri izmjene. Domaćini su tada zaigrali nesto agresivnije, ali je pitanje da li bi uspjeli da postignu pogodak da u 57. minutu Kilen nije skrenuo loptu u svoj gol nakon udarca Darija Vidošića.

Rezervni golman Australije Bred Džons je u 69. minutu odbranio "nemoguće", kada je Rori Falon šutirao glavom sa pet metara, da bi domaćini u posljednjim sekundama uspjeli da stignu do pobjede poslije velike greške odbrambenih igrača Novog Zelanda.

Australija će na prvenstvu svijeta igrati u grupi D sa selekcijama Srbije, Njemačke i Gane.

Istog dana u Saitami, fudbalska reprezentacija Južne Koreje pobijedila je Japan rezultatom 2:0.

Iako su od prvog do posljednjeg minuta imali veliku podršku 57.000 navijača, Japanci su odigrali veoma slabo i pokazali dosta slabosti uoči odlaska na prvenstvo svijeta.

Koreju je u vođstvo doveo kapiten Park Ji Sung već u šestom minutu. Prvotimac Mančester Junajteda je u solo akciji "nanizao" gotovo čitavu odbranu domaćeg tima, a onda sa ivice šesnasterca silovitim udarcem savladao Seigo Narazakija.

Jedinu pravu priliku za izjednačenje Japan je imao u 76. minutu, ali je udarac fudbalera Katanije Takajukija Morimota golman Južne Koreje Jung Sung rjeong uspio da odbrani. Konačan rezultat postavio je u nadoknadi vremena Park Ču jong udarcem sa bele tačke, nakon što je nad njim bio napravljen prekršaj u šesnaestercu.

Južna Koreja će na Svjetskom kupu igrati u B grupi sa Grčkom, Argentinom i Nigerijom, dok će protivnici Japana u E grupi biti Kamerun, Holandija i Danska.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC