• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama: Lopta srpska, a grb hrvatski

Lopta na kojoj se ispod natpisa Srbija nalazi hrvatski grb, izazvala je veliku pažnju medija u Hrvatskoj, ali i čelnika tamošnjeg fudbalskog saveza.

 Drama: Lopta srpska, a grb hrvatski Izvor: MONDO

Uoči početka svjetskog fudbalskog prvenstva u Južnoj Africi, u Zagrebu se mogu kupiti lopte s obilježjima svih reprezentacija koje učestvuju na prvenstvu, a među njima se ističe ona s nazivom "Srbija" na engleskom (Serbia) i hrvatskim grbom na zelenoj pozadini.

Lopte su najvjerovatnije iz Kine, a iako nije riječ o službenim loptama kojima će se igrati SP 2010, trebalo je voditi računa o dizajnu i izgledu, izvještavaju elektronski mediji.

"Sve znam. Te lopte se sigurno nisu pojavile ni u jednoj prodavnici u Evropi. Vjerovatno ih je izbacilo azijsko tržište. Ako bude osnova za tužbu, sigurno ćemo pokrenuti postupak. I to ne samo Hrvatski fudbalski savez već i Fudbalski savez Srbije", rekao je za "Večernji.hr" Zorislav Srebrić, generalni sekretar HNS.

Kada su mu rekli da na lopti piše Srbija i da je nacrtan hrvatski grb, kao i to da nema znaka HNS, Srebrić je odgovorio:

"Onda bi ta lopta mogla da bude i predmet rasprava na jednoj od sjednica hrvatske Vlade."

Hrvatski mediji su izvijestili i o njemačkom spotu podrške svojoj reprezentaciji u kojem u stilu "South Parka" gaze sve svoje suparnike na Svjetskom prvenstvu.

Za razliku od Brazilaca, Engleza, Korejanaca ili Francuza, Srbi nisu pobijeđeni na terenu već su sami sebe nokautirali loptom u zatvoru.

Kako se najavljuje, kafići će u Hrvatskoj plaćati 14.000 evra za prenos utakmica s prvenstva.

FIFA licenca, koju mora da ima svaki ugostiteljski objekat u kome se prati prenos sa Mundijala, a Hrvatska televiziaj ih je otkupila 64, kreću se od 1.000 do 14.000 evra, zavisno od kapaciteta objekta.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC